”Strongest sell in history?”

Börsen på ATH, fastighetsprofiler med storhetsvansinne och fiaskonoteringar. Det är toppkänning bland Golvets vänner!
Börsgolvet
Börsgolvet. Foto: Martin Barraud/TT

Vännerna kommer väl ihåg den ­legendariska millieniumanalysen på ­Adcore: The strongest buy in history of strong buys. ”Men kan vi ha sett the strongest sell in the history of strong sells”, frågar sig en Rolex Datejust som har varit med förr.

Sinch-topparnas utförsäljning är något utöver det vanliga. Aktien har tappat 200 spänn redan, men det finns fortfarande nedsida kvar. 44 miljarder för ett bolag som skickar sms kan nog senare visa sig vara en av de största bubblorna vi haft i Sverige”, fortsätter klockan och blickar över blankningspositionen som äntligen börjar leverera.

Men visst gör det ont när aktiebubblor spricker, filosoferar en bitter espresso på Grand Hôtels veranda. ­Readly har gått under noteringskursen och det känns i plånboken. På ett bra sätt för vissa.

ABG har redan stödköpt närmare 6 procent av bolaget och frågan är om den så kallade greenshoen verkligen ens borde vara tillåten. Först hittar man på en noteringskurs, och sen köper man tillbaka en massa aktier – trots att alla förstod att det var en potentiell katastrofnotering efter förlagsavhoppen. Kanske borde man lyssnat på de som ville avbryta noteringen och invänta mer klarhet? För vem är det egentligen som tjänar på det här, mer än ABG?”, frågar sig den urdruckna kaffekoppen.

På Strandvägen har en old school-förvaltare fått en plötslig nytändning på samhällsbyggnader. Det är dags att ta rygg på direktör ­Batljan!

”Underskatta aldrig den man som överskattar sig själv, brukar Warren Buffetts parhäst Charlie Munger säga. Men nu säger jag det med! Nytt affärsområde inom statlig infrastruktur med fastigheter för 15 miljarder inom 5 år – allt under ledning av en överste. Money never sleeps har man ju hört, men det gäller tydligen också Ilija ­Batljan”, skrockar silverräven medan han laddar in en rejäl stek i SBB.

Slutligen en pennfajt inför öppen ridå. Ola Serneke surnade till rejält när DI skrev ned bostadsutvecklaren i en analys i veckan. Byggentreprenören ville inte prata med media utan replikerade själv på Linkedin. Har Sverige äntligen fått sin egen Donald Trump, funderar ett par Jimmy Choo-pumps i Lilla baren på Riche.

”Båda kommer från byggbranschen och älskar spektakulära torn, och båda kommunicerar helst via sina egna sociala medier. Finansbranschen gör nog rätt i att hålla sig borta från Serneke-aktien ett tag framöver. De behöver externt kapital omgående på grund av Karlatornet. Alla i branschen ser över sina Serneke-avtal och kräver betydligt högre säkerheter från dem, även på gamla projekt. Det enda felet i DI:s analys är att den är för positiv”, avslutar stiletterna och vinglar vidare i natten.

Se där. Make bostadsutvecklarna great again!

Vad var det de sa?

Golfrundan i Falsterbo (nummer 36/2020). En järnsjua nära flagg kunde inte hålla sig längre och skvallrade för en nyfiken boll om att Rutger Arnhults Wästbygg var på väg till börsen. Och visst var det så. I veckan bekräftade byggbolaget att man ska notera aktierna innan årsskiftet.

Kaffekoppen på genomresande (nummer 27-28/2020). En snutkaffe på de svenska landsvägarna spådde att Evolution Gamings bud på Netent inte skulle gå igenom friktionsfritt i konkurrensreglernas snåriga värld. Mycket riktigt har budet stött på patrull. Brittiska konkurrensmyndigheter utreder nu uppköpet.

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.

Här hittar du allt från Börsgolvet

Annons från AMF
Annons från AMF