Volvo kan skjuta på jätteinvesteringen i batteritillverkning i Mariestad

Lastbils- och busstillverkaren Volvo ändrar sig nu och ser över tidsplanen för sin jätteinvestering på batteritillverkning i Mariestad.
Volvo kan skjuta på jätteinvesteringen i batteritillverkning i Mariestad - bdb9b90d-b7a5-4110-97ca-b15d007fe66a_4a924c50-0002-462b-b57b-08cf0e185aa1_Prev
Foto: Pressbild

Det skriver Dagens industri och hänvisar till Mariestads-Tidningen som var först att rapportera i frågan.

Det var för två år sedan som Volvo meddelade att koncernen har för avsikt att bygga en storskalig fabrik för produktionen av battericeller i Mariestad. Beskedet då var att fabriken skulle nå full aktivitet 2030. Enligt bedömningar i marknaden kommer fabriken att kosta åtminstone tiotals miljarder kronor.

– Vi kommer att göra en översyn av tidsplanen. Vi måste matcha produktionsstarten med efterfrågan. Den ökar inte som vi skulle vilja, säger Jörgen Gustafsson, kommunikationsansvarig för Mariestadprojektet till Mariestads-Tidningen.

Volvos avsikt är fortfarande att fabriken ska byggas, det som kan förändras är att fabriken kan bli försenad.

Anledningen är att omställningen till mot elektriska lastbilar går mycket trögt. Ett stort problem för omställningen är att elektriska lastbilar är cirka tre gånger dyrare än en diesellastbil.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.