Volvo Cars omstrukturerar – vice VD får lämna

Biltillverkaren Volvo Cars aviserar organisationsförändringar som syftar till att förenkla strukturen i den kommersiella delen av verksamheten.
Björn Annwall är kommersiell chef på Volvo Cars.
Björn Annwall är kommersiell chef på Volvo Cars.

Som ett led i detta kommer ansvaret i regionerna att stärkas, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

“I en snabbt föränderlig värld måste vi säkra att vår organisation är rustad för att navigera en mer utmanande marknad. Vi omstrukturerar vårt kommersiella ledarskapsteam med fokus på att göra Volvo Cars ännu starkare, snabbare och effektivare,” säger Jim Rowan, vd på Volvo Cars.

På personalnivå innebär ändringarna bland annat att den nuvarande kommersiella chefen Björn Annwall, som också är vice VD på Volvo Cars, får lämna sin roll.

“Under de senaste nio åren har Björn etablerat ett starkt team runt sig som kommer att fortsätta det viktiga arbete som ligger framför oss”, säger Rowan.

Bolaget ersätter inte Annwall utan delegerar ansvaret på en rad andra chefer, däribland Oscar Bertilsson Olsborg som blir Head of Global Commercial operations.

Ändringarna träder i kraft den 1 november.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Innehåll från annonsör