Volkswagen väntas tjäna hundratals miljoner på gashandel

Tyska fordonsjätten Volkswagen väntas tjäna hundratals miljoner euro på sin handel med naturgas. Bolaget har nämligen hedgat sig mot höga priser. Det rapporterar Bloomberg News.
Volkswagen väntas tjäna hundratals miljoner på gashandel - Volkswagen of America Launches the Battery Engineering Lab at th
Tyska fordonsjätten Volkswagen väntas tjäna hundratals miljoner euro på sin handel med naturgas.

Volkswagen siktar på att sälja kontrakt om 2,6 TWh gas, vilket omfattar energi till runt 200 000 hushåll. Enligt nyhetsbyråns beräkningar kan vinsten landa på 400 miljoner euro på grund av uppgången för gaspriset.

Tanken var att gasen skulle användas i Wolfsburg där bjässen siktar på att fasa ut två kolkraftverk till förmån för just gaskraft. Satsningen var en del i hållbarhetsarbetet. Enligt källor för nyhetsbyrån kommer dock Volkswagen av kostnadsskäl köra vidare med kol just nu.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.