Voestalpine vinstvarnar, sänker prognos för helåret

Österrikiska stålbolaget Voestalpine varnar för att resultatet i första halvåret av det brutna räkenskapsåret 2024/25 blir lägre än analytikernas förväntningar.
Voestalpine vinstvarnar, sänker prognos för helåret - ladyvenom_voestalpine-208
Foto: Voestalpine

Det framgår av ett pressmeddelande.

Bolaget kommer att ta engångskostnader på 50 miljoner euro i resultatet i andra kvartalet 2024/25.

Voestalpine förväntar sig ett ebitda-resultat på omkring 300 miljoner euro för andra kvartalet samtidigt som ebit-resultatet hamnar på cirka 110 mljoner euro.

Motsvarande resultat för det första halvåret är ett ebitda-resultat på 720 miljoner euro och ett ebit-resultat på 340 miljoner euro.

Voestalpine rapporterar sitt andra kvartal den 13 november.

Bolaget sänker sin vinstprognos för helåret 2024/25 för ebitda-resultatet på omkring 1,4 miljarder euro. Tidigare prognos, från föregående rapport, var ett ebitda-resultat i den lägre delen av intervallet 1,7 till 1,8 miljarder euro för helåret.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.