Viscaria drar in halv miljard i riktad nyemission

Gruvbolaget Viscaria genomför en riktad nyemission som tillför cirka 440 miljoner kronor före transaktionskostnader, enligt ett pressmeddelande.
Viscaria drar in halv miljard i riktad nyemission - COP-Bild-personal-Jorgen-Olsson-ordforande (1)
Jörgen Olsson är VD på Copperstone Resources. Foto: Copperstone

Nyemissionen beskrivs som kraftigt övertecknad och ett antal nya institutionella investerare uppges ha tecknat aktier, däribland fonder förvaltade av Swedbank Robur, SEB Stiftelsen och Ålandsbanken. Existerande ägare har också deltagit i nyemissionen.

Emissionen omfattade lite över 18 miljoner aktier till teckningskursen 24,40 kronor per aktie, vilken blev fastställd genom ett accelererat bookbuilding-förfarande. Teckningskursen är den samma som aktiens senaste stängningskurs på tisdagen.

Utspädningseffekten var cirka 17% av antalet aktier och röster i bolaget. Syftet med nyemissionen är att säkra finansiering för återöppningen av Viscariagruvan och för att bredda och förstärka aktieägarbasen. Emissionslikviden kommer att användas för fortsatt finansiering av planerings- och konstruktionsfasen.

“Vi ser fram emot att återstarta Viscariagruvan som vid full drift kommer att öka den svenska produktionen av kopparkoncentrat med mer än 30 procent”, kommenterar VD Jörgen Olsson.

Efter nyemissionen uppgår antalet aktier i bolaget till drygt 108 miljoner.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från ABAX