Viaplay inför begränsningar – nya villkor för kontodelning

Mediebolaget Viaplay Group genomför nu de ändringar man aviserat om.
Viaplay logga
Viaplay logga. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix / TT

Det kommer att bli svårare att dela sitt konto med användare utanför det egna hushållet.

Dagens Media skriver att de nya villkoren gör ens konto tekniskt kopplat till ett och samma hushåll. Detta innebär att man som användare måste logga in på nytt och ange ett nytt hushåll ifall man vill kolla via streamingtjänsten på annan ort.

Antalet streams kommer även att strypas. Från och med nu kan användare endast ha en och samma sportstream igång på en enhet i taget, samtidigt som det kommer att vara möjligt att ha igång andra sportstreams på andra enheter.

“Detta är ett sätt att skydda vårt innehåll och våra sporträttigheter, och en väg som allt fler streamingtjänster väljer att gå”, skriver Susanne Nylén, head of pr & communications på Viaplay till Dagens Media.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Kareby Finans