Veckans drink från Börsens Bartender: Mellanchefen

Nu har det blivit dags för en cocktail till mellanchefens tvivelaktiga ära. Veckans drink från Börsens Bartender är Mellanchefen.
Mallanchefen
Foto: Hans-Olov Öberg

Mellanchefen är en omtvistad, ja närmast mytisk figur. Enligt vissa, inte minst mellanchefen själv, är han eller hon det sorglösa kittet mellan golvet och den verkliga chefsnivån.

Det är mellanchefen som pluggar tyska på Hermods och åker ut i världen och faktiskt ror hem affärerna efter tre nätter av ölpimplande långt från familjen. Det är mellanchefen som alla skyller på när firman går åt fanders. Fotfolket ser mellanchefen som en slavdrivare, toppcheferna klagar på ledarförmågan och trögheten.

Och så är det det där med påståenden om chinosbruket, padelfixeringen och den allmänna trendängsligheten. Börsens Bartender tycker helt enkelt synd om alla våra stackars mellanchefer. Men skall det skapas en cocktail till mellanchefens tvivelaktiga ära, får det ändå bli en variant på cocktailbarernas kanske mest pretentiösa drink: Negronin.

Negronin är ju till sin karaktär en drink med lika många skikt som ett normalt företag. I botten har vi den söta, ansvarslösa vermouthen, i toppen huserar den verkställande ginen och i mitten sitter mellanchefen: bitter.

RECEPT MELLANCHEFEN

• 3 cl gin av klassisk sort. Vi använde Lone Wolf från Brewdog, men ta det du har hemma.
• 1 cl Campari – för den riktigt bittra bitterheten.
• 1 cl Aperol – därför att mellanchefer älskar Cava Aperol, samtidigt som Aperolen också är en slags bitter.
• 1 cl Jägermeister – därför att denna ”hjärtlandets” favoritdryck passar perfekt mitt i anrättningen. Och kanske plockar någon fram en hammare, några stora spikar och en fet planka till AW-aktiviteten?
• 3 cl lätt, röd eller rosa vermouth. Undvik den klassiska Martini Rosso, den sänker alla fina Negroni. Vi föredrar Spriteriets Rosé till denna komposition, men tag med fördel någonting från den övre hyllan på ditt lokala monopolföretag.

I ett brett lowballglas med en stor isbit – häll ned ingredienserna, rör försiktigt och garnera med ett elegant apelsinskal.

Hur det smakar? Spritigt, tungt och bittert. Men sötman från vermouthen och örttonerna från Jägern ger mellanchefen hopp om en bättre framtid bara teamet levererar på den senaste LEAN-planen och fortsätter jobbar agilt i bissniss to kund.

Förra veckan bjöd Börsens bartender på drinken ”Muskrat Rumbler”. Du hittar receptet här.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Spotlight Stock Market