Valmet säger upp 112 anställda i Finland

Finska verkstadsjätten Valmet kommer att säga upp 112 anställda i Finland.
Valmet säger upp 112 anställda i Finland - mondi-ruzomberok-pm19_containerboard-machine_1-1
På bilden syns en nyinstallerad kartongmaskin från Valmet.

Detta meddelas efter att bolaget avslutat sina förhandlingar om personalminskningar inom affärsenheterna Board och Paper Mills, som ingår i divisionen Paper. Det framgår av ett pressmeddelande.

Valmet aviserade sina planer på neddragningar i början av september, med hänvisning till att behöva förbättra lönsamheten och konkurrenskraften inom verksamheterna. Vid början av förhandlingarna uppskattade bolaget att cirka 200 tjänster var övertaliga.

Nu blir det färre antal än så. Dock kommer Valmet i tillägg att dra ner på visstidsanställningar, få andra att gå i pension, och flytta en del internt till andra befattningar inom verksamheten. Hur många som exakt påverkas av dessa förändringar anges inte.

I tillägg kommer de ovannämnda affärsenheterna att implementera permitteringar som varar upp till 90 dagar under första halvåret 2025.

Valmet har cirka 6 600 anställda i Finland, och över 19 000 globalt.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från AMF
Annons från AMF