USA kan tillåta Ukraina få använda långdistansvapen mot Ryssland

USA kan komma att tillåta Ukraina få slå till mot mål långt inne i Ryssland med amerikanska långdistansmissiler.
USA kan tillåta Ukraina få använda långdistansvapen mot Ryssland - Russia Ukraine War Military Aid
Ett Patriotsystem visas upp vid Fort Sill Army Post i Oklahama. Foto: ,AP Photo/Sean Murphy

Enligt uppgifter till Politico och CNN kan ett besked komma under veckan. President Joe Biden har också kommenterat det hela och sagt att hans administration jobbar på det just nu.

Ukraina har länge efterfrågat denna möjlighet för att kunna stoppa ryska attacker med robotar och större truppansamlingar på rysk mark inför nya attacker innan de sker.

Kreml har samtidigt gått ut och kommenterat uppgifterna. Talespersonen Dmitrij Peskov säger att Ryssland kommer ge ett “lämpligt svar” om amerikanska långdistansmissiler tillåts.

USA har länge vägrat leverera vapnen på oro för att det kan eskalera det 2,5 år långa kriget. Men källor till Reuters sade förra veckan att Washington var nära ett avtal om att ge Ukraina sådana vapen. Det tillades dock att Kiev skulle få vänta i flera månader på missilerna eftersom USA måste först arbeta igenom de tekniska detaljerna innan leveranserna kan bli av.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Spotlight Stock Market