Uppgifter: Northvolt har fått en kortsiktig kapitalinjektion

Northvolt har fått en mindre och kortsiktig finansiering, uppger Dagens Industri. Pengarna är medel som bolaget tidigare betalat som säkerhet till ett av sina lån.
Uppgifter: Northvolt har fått en kortsiktig kapitalinjektion - Northvolt, Västerås
Northvolt har enligt DI fått en kortsiktig kapitalinjektion

Den sargade batteritillverkaren Northvolt har fått in pengar som beräknas räcka åtminstone till att betala ut löner nu på fredag. Det skriver DI på onsdagen. Om så är fallet uppgår pengarna åtminstone till 300-400 miljoner kronor och bedöms vara tillräckligt mycket för att bolaget inte ska tvingas ansöka om konkurs. Samtidigt räcker inte dessa resurser i mer än någon vecka.

Arbetet med finansiering fortsätter

Till DI beskrev Northvolt samtalen med investerare som konstruktiva:

”Vi gör framsteg. Vi avstår dock från att ytterligare kommentera samtalen i nuläget.”

En större kapitalinjektion har dock visat sig vara komplicerad att lösa, främst då det finns många olika finansieringslösningar på plats redan.

Genomfört uppsägningar

Northvolt har de senaste veckorna genomfört ett flertal uppsägningar och försökt minska kostnadsmassan. Man har sagt upp 1 187 personer varav omkring två tredjedelar är arbetare och den andra tredjedelen är ingenjörer och tjänstemän. Det tar dock tid innan den här åtstramningen har full effekt och bolaget är alltjämt i en besvärlig likviditetskris.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från AMF
Annons från AMF