Uppgifter: Goldman Sachs öppna för att rädda Northvolt

Goldman Sachs överväger att delta i räddningsplanen för Northvolt. Investmentbanken, som är batteritillverkarens näst största ägare, för "konstruktiva samtal" med Northvolt och andra investerare, rapporterar Bloomberg.
Uppgifter: Goldman Sachs öppna för att rädda Northvolt - WEB_INRIKES
Northvolts kontor i Stockholm Foto: TT

Northvolts näst största ägare, den amerikanska investmentbanken Goldman Sachs, för samtal med den krisande batteritillverkaren. Detta rapporterar Bloomberg som baserar sina uppgifter på anonyma källor med insyn i samtalen.

Goldman Sachs uppges villkora fortsatt stöd med att även andra ägare kliver in i samma utsträckning. Samtalen beskrivs av Bloombergs källor som konstruktiva, men fragila.

Även från andra håll kommer positiva signaler för Northvolt. Enligt SVT har även AMF och AP-fonderna signalerat att de är villiga att skjuta till mer kapital. Sedan tidigare har de tillsammans investerat cirka åtta miljarder pensionskronor i Northvolt.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.