Tyskar köper danska stålbolaget

Tyska stålindustribolaget Wegener blir ny ägare till danska stålbolag Ib Andresen Industri, enligt ett pressmeddelande.
Tyskar köper danska stålbolaget - Ib-Andresen-Industri-coillager
Ib Andresen Industri är ett danskt stålbolag. Foto: Ib Andresen Industri/Pressbild

Danska Ib Andresen Industri grundades 1967 och har varit familjeägt fram tills nu. Tyska konkurrenten Wegener blir ny ägare till det danska stålbolaget.

Affärsvärlden rapporterade tidigare i januari om att en säljprocess inletts där EY agerade säljrådgivare till Ib Andresen Industri och dess ägare. Bolaget gjorde ifjol en vinst på 109 MDKK och hade en omsättning på 1,609 MDKK, enligt årsrapporten.

Stor vikt hitta rätt köpare

Ib Andresen Industri är baserat utanför Odense på den danska ön Fyn. Bolaget är specialiserat på att designa, bearbeta och formge stål och bland kunderna finns bland annat SSAB och Fehmarn Bält-förbindelsen, enligt bolagets hemsida.

“I processen att hitta rätt köpare lade familjen Andresen stor vikt vid att överlämna IAI till ett företag som inte bara är välrespekterat och familjedrivet, utan som också kan fortsätta och förbättra IAI:s framstående marknadsposition”, skriver bolaget i pressmeddelandet.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.