Laddar

Tyska myndigheter: 45 av 66 Kinaprojekt misstänks för bedrägeri

Tyska företag har tillgodoräknat sig klimatåtgärder i Kina för projekt som förmodligen inte existerar. Myndigheter vill nu häva 45 Kinaprojekt och totalt kan 500 miljoner euro försvunnit i bedrägerier, rapporterar Der Spiegel.
Tyska myndigheter: 45 av 66 Kinaprojekt misstänks för bedrägeri - vindkratensgeografi (65)
Tyska oljebolag ska ha fått klimatcertifikat för projekt i Kina som förmodligen inte ens existerar.

Tyska oljebolag ska ha fått klimatcertifikat för projekt i Kina som förmodligen inte ens existerar. Der Spiegel rapporterar nu att landets motsvarighet till Naturvårdsverket, Umweltbundesamt (UBA) vill stoppa 45 av 66 klimatprojekt i Kina.

Chefen för UBA, Dirk Messner, sa vid en presskonferens att UBA “utgår från att inte någon betydande eller ens en mindre del av dessa 45 projekt skulle vara i ordning.”

Misstänkt bedrägerinätverk

Det rör sig förmodligen om ett “bedrägligt avtalsystem” där projekt anmäls som inte uppfyller de angivna kraven, till exempel för minskning av växthusgaser.

Den materiella skadan från bedrägeriet hittills, baserat på de utfärdade certifikaten, beräknas uppgå till ungefär 500 miljoner euro.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.