Två nya flaggor i Tangiamos nyemission

Teknikbolaget Tangiamo Touch Technology har släppt memorandumet för sin företrädesemission på 27,4 Mkr. Emissionsguiden adderar två flaggor vilket tar det totala antalet till fem.
Två nya flaggor i Tangiamos nyemission - Tangiamo1
Tangiamo Touch Technology är aktuellt med en företrädesemission som går att teckna till och med den 16 oktober. Källa: Tangiamo Touch Technology

Emissionsguiden har tidigare skrivit om Tangiamo Touch Technologys företrädesemission av units som kan tillföra bolaget 27,4 Mkr före emissionskostnader. Netto rör det sig om 23,1 Mkr.

I samband med den föregående artikeln hissade vi tre flaggor:

  • Kapitalbehov i trängt läge
  • Hög emissionskostnad
  • Dåligt garantiupplägg

Efter en genomgång av bolagets memorandum hissar vi ytterligare två flaggor. Tangiamo har inte återkopplat på förfrågan att kommentera.

AKTIEN HANDLAS NER TILL TECKNINGSKURS

Om aktien faller så att teckningskursen inte längre ger en rabatt mot börskurs så saknas det incitament för investerare att teckna nya aktier. Det visar också på ett stort misstroende.

Tangiamo-aktien har sjunkit till som lägst 0,0036 kr sedan emissionsbeskedet, att ställa mot teckningskurs per aktie på 0,004 kr. I skrivande stund står aktien i 0,0038 kr.

BRISTFÄLLIG INFORMATION

Det är en varningsflagga om man anar eller vet att det saknas viktig information rörande nyemissionen. Hit räknas också klart vilseledande eller slarvig kommunikation.

International Gaming Systems (IGS) är ensam toppgarant med beloppet 10 Mkr. Om IGS tilldelas units kan de välja att betala för dessa kontant eller med “andra likvida tillgångar efter särskild överenskommelse med Bolaget.”.

Det framgår dock inte vilka slags tillgångar det kan handla om. Det gör det svårt för investerare att veta hur enkelt det vore för Tangiamo att omvandla dessa till likvida medel, utan att riskera att likviden blir lägre än planerat. Afv hissar därför en flagga.

TECKNINGSÅTAGANDEN GENOM KVITTNINGAR

Tangiamo har mottagit teckningsåtaganden på 5,1 Mkr från totalt sex parter. Samtliga åtaganden kommer uppfyllas genom kvittning av fordringar på Tangiamo.

Mest tecknar Börsjakten AB (2 Mkr), Nordic Growth Opportunities 3 (1,84 Mkr) samt Tangiamos VD Christopher Steele (1 Mkr).

I tabellen nedan har vi summerat samtliga insynspersoners åtaganden i emissionen.

Insynspersoners teckningsåtaganden Belopp Mkr Andel av emission Ägarandel före emission Ägarandel efter emission
Christopher Steele (VD) 1,00 3,65% 2,94% 3,62%
Fredrik Adlercreutz 0,07 0,26% 0,94% 0,28%
Rickard Möllerström 0,04 0,15% 0,49% 0,16%
Magnus Lindberg * 0,00 0,00% 0,00% 26,58%
Staffan Hillberg (styrelseordförande) 0,00 0,00% 0,19% 0,01%
Anna Ivansson 0,00 0,00% 0,00% 0,00%
Sammanlagt: 1,11 4,05% 4,57% 30,65%
Kommentar: Ägarandelar efter emission tar hänsyn till separat riktad emission. * Magnus Lindberg är nytillträdd styrelseledamot sedan Tangiamos förvärv av Trustplay, där han äger 72,4%. Köpeskillingen på 17 Mkr betalas genom en riktad emission, varpå Lindberg kommer äga 3,1 miljarder aktier i Tangiamo. Givet att Tangiamos företrädesemission fulltecknas motsvarar det 26,6% av bolaget.

Garanterna består av 28 parter, varav IGS tecknar för 10 Mkr i en toppgaranti medan resterande åtaganden avser bottengaranti. Bland de senare sticker Johan Lans (1,5 Mkr), Sebastian Clausin (1 Mkr) och Rune Löderup (0,7 Mkr) ut med störst summor. Även bottengarantin summerar till 10 Mkr.

Teckningsperioden i Tangiamos företrädesemission startade den 2 oktober och pågår till och med den 16 oktober. Emissionsguiden återkommer med en ny artikel om företrädesemissionen i samband med att utfallet kommuniceras.

Läs även:

Tre flaggor i Tangiamos företrädesemission

Emissionsguiden inleder bevakning av Tangiamos företrädesemission

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.