Tryckte fel vid NFT-försäljning – förlorade 2,7 miljoner

En person skulle sälja en NFT för 75 ether, motsvarande 2,7 miljoner kronor, men råkade trycka fel och sålde den för 0,75 ether.
Tryckte fel vid NFT-försäljning – förlorade 2,7 miljoner - Illustrasjon pc
Genrebild. Foto: Annika Byrde / NTB /TT

Säljaren som går under användarnamnet Maxnaut tänkte sälja en Bored Ape Yacht Club-NFT för 75 ether. Han satte dock decimaltecknet fel och råkade sälja den för 0,75 ether. NFT:en köptes omedelbart av vad som troligtvis var en bot, skriver CNET.

“Hur det hände? En miss i koncentrationen antar jag. Jag listar många objekt varje dag och var inte uppmärksam nog. Jag såg misstaget direkt när mitt finger klickade på musen men /…/ den köptes omedelbart innan jag kunde trycka cancel och bara så där, så var 250 000 dollar borta”, säger säljaren till CNET.

NFT står för ”non-fungible token”  och förklaras av sajten Ny Teknik som “blockkedjans version av det vi vanligtvis kallar samlarkort”. Varje token motsvarar en unik del i kryptokedja och gör att digitala konstverks originalitet och autenticitet kan verifieras. Bored Ape Yacht Club (BAYC) är en väldigt eftertraktad NFT. Den finns i en upplaga på 10 000 och ägs av kändisar såsom programledaren Jimmy Fallon, basketspelaren Steph Curry och artisten Post Malone. Just Bored Ape Yacht Club fungerar också som en avatar och en biljett till en online-klubb.

Det är dock inte första gången ett feltryck skapar rubriker när det kommer till NFT:er. Förra månaden råkade någon lista en CryptoPunk-NFT för 19 000 istället för 19 miljoner dollar och vad gäller Bored Ape råkade någon lista sin NFT för 26 000 i augusti.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Kareby Finans