Trelleborgs VD tar ordförandeklubban i Ependion

Som väntat valdes Peter Nilsson, VD på Trelleborg, till styrelseordförande i teknikbolaget Ependion. Detta framgår av ett pressmeddelande.
Trelleborgs VD tar ordförandeklubban i Ependion - Allmänt, Peter Nilsson, VD Trelleborg
Peter Nilsson, VD Trelleborg. Foto: Mathilda Ahlberg/BILDBYRÅN

I styrelsen för Ependion sitter även Johan Wester, Karin Gunnarsson, Lars Eklöf och Jonas Hård.

Jenny Sjödahl är VD på Ependion. Foto: Pressbild

Peter Nilsson fick i en tidigare intervju med Affärsvärlden frågan om han satsar på att bli styrelseproffs framöver och svarade då:

”Nej, jag letar inte styrelseuppdrag på det sättet. Jag fick en fråga och tyckte det lät spännande. Ependion ska göra en omstöpning och är litet likartat Trelleborg i det avseendet att de har olika verksamheter med lite olika förutsättningar och prioriteringar”, säger Trelleborgs VD och fortsätter:

“Samtidigt har de en kunnig och ambitiös VD i Jenny Sjödahl som vill utveckla och förändra bolaget. Sådant tycker jag är roligt, att det ska bli en förändring där jag kan stötta och utmana”, säger Peter Nilsson och betonar att hans huvudsakliga fokus fortsatt kommer vara på Trelleborg.

LÄS MER: GUMMIKUNGENS FACIT PÅ 19 ÅR: AKTIEN HAR RUSAT 1000%

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.