Terranet redovisar små resultatförändringar i Q2 – följer plan

Fordonsmjukvarubolaget Terranet bjöd på små förändringar av resultatet i det andra kvartalet.
Terranet redovisar små resultatförändringar i Q2 – följer plan - terranet
Magnus Andersson, VD för Terranet. Foto: Pressbild

Omsättningen uppgick till 0 miljoner kronor (0,2).

Rörelseresultatet blev -10 miljoner kronor (-10,5).

Resultat per aktie uppgick till -0,01 kronor (-0,04).

“Andra kvartalet har varit händelserikt och vi har levererat enligt plan. Det innebär att vi tar betydelsefulla steg mot att utveckla BlincVision så att den svarar upp mot marknadens krav och behov. Under första kvartalet testades produkten som fungerande prototyp i labbmiljö och nu under andra kvartalet har vi framgångsrikt testat systemet i bil utomhus”, uppger VD Magnus Andersson i rapporten.

Han fortsätter.

“Våra tester och demonstrationer under andra kvartalet gör det nu möjligt att fördjupa våra dialoger med potentiella kunder och partners vilket har varit en förutsättning för att exempelvis vinna projektet med MobilityXlab. Vi kan nu starta upp projekt med potentiella kunder och partners och integrera BlincVision i deras fordon.”

Han avslutar sitt vd-ord med följande.

“Vi har nu äntligen nått den tidpunkt som vi länge har väntat på – att tillsammans med potentiella kunder och partners få visa vilken skillnad BlincVision kan göra för fordonsindustrin. En oerhört spännande fas i bolagets historia är påbörjad.”

Terranet, Mkr Q2-2024 Q2-2023
Nettoomsättning 0 0,2
Rörelseresultat -10 -10,5
Resultat per aktie, kronor -0,01 -0,04
Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.