Telia drar ner på 3 000 positioner – tar omstruktureringskostnader på 1,4 miljarder i H2

Teleoperatören Telia initierar ett förändringsprogram som kommer att leda till att man drar ner på personalstyrkan med 3 000 positioner under 2024.
Telia drar ner på 3 000 positioner – tar omstruktureringskostnader på 1,4 miljarder i H2 - WEB_INRIKES
Patrik Hofbauer, vd och koncernchef för Telia. Foto: Jessica Gow / TT

Det framgår av ett pressmeddelande.

Syftet med programmet uppges vara att förbättra kundfokus och få till snabbare beslutsfattande och förbättrat kommersiellt genomförande.

“Det här är ett tufft beslut, men ett som är nödvändigt för att säkerställa Telias långsiktiga framgångar. Tillsammans med styrelsen och min ledningsgrupp är vi inställda på att ta bort hinder för exekvering och att minska lager av komplexitet i organisationen så att vi bättre kan betjäna våra kunder”, säger VD Patrik Hofbauer.

Enligt bolaget kommer neddragningarna att påverkade alla enheter, med proportionellt större påverkan på koncern- och gemensamma funktioner och mindre på landsenheter.

Telia har hittills minskat personalstyrkan med 455 positioner och siktar på att genomföra de återstående minskningarna till den 1 december 2024.

Programmet väntas leda till årliga kostnadsesparingar på minst 2,6 miljarder kronor, men också omstruktureringskostnader på 1,4 miljarder kronor vilka landar under andra halvåret 2024. De beräknade omstruktureringskostnaderna väntas dock inte påverka bolagets utsikter för 2024.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.