Swedavia ökade antalet resenärer under juli

Statliga flygplatsoperatören Swedavia hade drygt 3,2 miljoner resenärer under juli, vilket är en ökning om 1 procent mot fjolåret.
Avgångshallen på Arlanda flygplats.
Avgångshallen på Arlanda flygplats. Foto: Stina Stjernkvist / TT

Jämfört med före pandemin 2019 ligger resandet på 86 procent av de nivåerna. Det framgår av ett pressmeddelande.

“Efterfrågan på utrikesresor vid våra flygplatser är trots lågkonjunktur och andra osäkerhetsfaktorer i vår omvärld fortsatt stark”, säger Jonas Abrahamsson, Swedavias vd och koncernchef.

Totalt sett ökade utrikesresandet med 6 procent, till drygt 2,7 miljoner resenärer. På Arlanda ökade utlandsresandet med 8 procent och på Landvetter med 9 procent. Inrikesresandet minskade däremot 21 procent till 450 000 resenärer.

Det totala resandet vid Landvetter steg med 6 procent till drygt 601 000 resenärer, medan det vid Arlanda ökade 5 procent till 2,3 miljoner resenärer jämfört med i fjol.

“På Arlanda ökade antalet utrikesresenärer med 8 procent jämfört med i fjol, vilket innebär att utrikesresandet på flygplatsen nu i princip är tillbaka på nivån före pandemin. Inrikesresandet fortsatte under juli att minska bland annat på grund av lägre efterfrågan”, säger Jonas Abrahamsson.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.