Sweco får uppdrag av Svenska kraftnät värt 30 miljoner

Teknikkonsulten Sweco har fått i uppdrag av Svenska kraftnät att projektera två parallella luftledningar på 400 kV.
Sweco får uppdrag av Svenska kraftnät värt 30 miljoner - Kraftnät
Foto: Sweco

För att öka överföringskapaciteten mellan norra och södra Sverige ska Svenska kraftnät förstärka elnätet i mellersta Sverige.

Sweco ska projektera två luftledningar på 400 kV som ska byggas längs en tio mil lång sträcka mellan Tierp och Sigtuna. I uppdraget ingår även rivningsprojektering av en 16 mil lång luftledning.

“Att säkra en långsiktig och trygg elförsörjning i hela Sverige är av yttersta vikt för att understödja elektrifieringen och skapa ett resilient samhälle som kan leverera på både individers och näringslivets behov av el”, skriver Conny Udd, divisionschef för Energy & Industry på Sweco Sverige, i ett pressmeddelande.

Uppdraget startade i maj och pågår till och med september 2025, för att därefter övergå till entreprenad med Sweco som fortsatt teknikstöd. Ordervärdet uppgår till 30 miljoner kronor.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.