Sveriges (förmodligen) billigaste bolån – för de med mycket pengar

I takt med att räntehöjningarna börjat slå in har jakten på den lägsta bolåneräntan intensifierats bland hushållen. Nordnet har tagit till ett nytt grepp för att pressa ned bolånekostnaderna - i alla fall för de mer förmögna.
Sveriges (förmodligen) billigaste bolån – för de med mycket pengar -
Många letar nu sätt att få ned sina bolånekostnader på. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Kampen om bolånetagarnas gunst fortsätter bland bankerna. Med olika ränterabatter försöker långivarna hålla kunderna kvar men samtidigt försöka hålla kvar existerande kundstock.

Sveriges officiellt lägsta bolåneränta på tre månader tycks Nordnet stå för – men det kommer med vissa förbehåll.

En kund med en belåningsgrad på max 50% och med minst 15 miljoner kronor i tillgångar hos Nordnet kan glädja sig över en nominell tre månaders-ränta på 3,21% och en effektiv ränta på 3,26%.

Räntetrappan för bankens kunder fortsätter sedan i intervall om fem miljoner kronor där den med samlat sparande hos Nordnet på 2,5-5 miljoner kronor får en effektiv ränta på 3,7%.

När Riksbankens styrränta var 0 hade Nordnet 0,65% i ränta för de mest förmögna kunderna. Då var påslaget 0,65 procentenheter. Nu har banken sänkt sitt påslag till bara 0,21 procentenheter  över Riksbankens styrränta. Nordnet har alltså kapat sin marginal för de allra rikaste kunderna med mer än två tredjedelar.

För den som har färre tillgångar än så får en effektiv tre månaders bolåneränta hos banken på 4,66%.

Bolåneränta över 5%

På övriga bolånemarknaden ligger snitträntorna strax under 4%. Enligt jämförelsesajten Compricer erbjuder Skandia en tre månaders-snittränta på 3,5% medan Danske Bank ger sina kunder 3,54% och ICA Banken erbjuder 3,55% i snittränta för tre månader.

Högst listränta för tre månader har Swedbank och Nordea som båda erbjöd 4% snittränta i februari.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från ABG Sundal Collier
Annons från Mangold