Sverige ger 4,6 miljarder till Ukraina

Den svenska regeringen ska ge ett nytt stöd till Ukraina på 4,6 miljarder kronor. Det är det sjuttonde stödpaketet till Ukraina uppger Tidöpartierna på en pressträff.
Sverige ger 4,6 miljarder till Ukraina - WEB_INRIKES
STOCKHOLM, SVERIGE 20240909 Försvarsminister Pål Jonson (M) och Liberalernas utrikespolitiska talesperson Joar Forssell under en pressträff där regeringen och Sverigedemokraterna presenterar nytt stöd till Ukraina. Foto: Jonas Ekströmer / TT / Kod 10030

Alla åtgärderna är saker som Ukraina explicit har eftersökt.

Huvudinriktningen är att paketet ska gå från donation till produktion. Det innehåller upphandling av 40 millimeter ammunition till donerade stridsfordon 90, kamouflageutrustning till donerade pansarbandsvagn 302 och upphandling av drönare för donation till ukrainska försvarsmakten.

Det här paketet grundar sig på säkerhetsavtalet som länderna tecknade 31 maj.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Spotlight Stock Market