Svenska börsbolaget: Situationen i Israel är allvarlig – men vår personal är i säkerhet

Det svenska börsbolaget Irisity har hälften av sina anställda i Israel. VD:n Keven Marier uppger att flera av bolagets anställda i landet evakuerats utomlands. "Vår personal är i säkerhet", säger han till Affärsvärlden.
Svenska börsbolaget: Situationen i Israel är allvarlig – men vår personal är i säkerhet - Irisity Israel

Svenska börsbolaget Irisity, som utvecklar kamerabevakning med videoanalysalgoritmer, har drygt 35 anställda i Israel. Det motsvarar nästan hälften av bolagets totala arbetsstyrka

Keven Marier är VD på Irisity. Foto: Irisity

”Vår personal baserad i Israel är i säkerhet. Många av dem som är bosatta i södra Israel har tillfälligt omlokaliserats till säkrare områden inom landet eller har evakuerats utomlands”, säger Keven Marier, VD på Irisity, till Affärsvärlden.

”Situationen i Israel är allvarlig och vi följer kontinuerligt utvecklingen samt erbjuder fullt stöd till våra anställda”, fortsätter han.

Irisity överväger omlokalisering

Irisity har en betydande närvaro i Israel, med cirka 35 anställda i landet. Kontoret är beläget i Tel Aviv och fortsätter att vara öppet, även om många anställda nu övergått till att arbeta hemifrån.

Irisity förvärvade israeliska Agent Vi år 2021. På bilden syns bolagets kontor i Tel Aviv, Israel. Foto: Google Maps

”Vi har infört en frivillighetspolicy för våra anställda i Israel och överväger möjligheten att erbjuda omlokalisering till våra kontor i andra länder inkluderat Sverige. Vi har också beslutat att inte skicka några anställda som inte är israeliska medborgare på affärsresor till Israel under den nuvarande situationen”, säger Keven Marier.

Irisity har sitt huvudkontor i Göteborg och kontor i även USA, Colombia, Brasilien, Argentina, Singapore och Förenade arabemiraten.

Genomför nyemission

Irisity genomför som planerat en extra bolagsstämma i Göteborg imorgon, tisdag, där den föreslagna fulltecknade emissionen ska beslutas.

”Jag kommer personligen att närvara och besvara alla frågor kring situationen i Israel”, säger Keven Marier och fortsätter:

“Detta är en djupt beklaglig situation för Israel och alla berörda. Vår högsta prioritet är säkerheten och välbefinnandet av våra anställda och deras familjer.”

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.