Sveafastigheters VD: Räkna inte med utdelning närmaste tiden

Fastighetsbolaget Sveafastigheter ska noteras på First North på fredag 18 oktober, efter en utförsäljning från SBB som säljer 44 procent av aktierna.
Sveafastigheters VD Erik Hävermark
Sveafastigheters VD Erik Hävermark. Foto: Sveafastigheter

VD Erik Hävermark säger i en intervju med Bloomberg News att bolaget ska växa organiskt och inte genom förvärv. Bolaget har inte några planer på att lämna utdelning den närmaste tiden.

“Vi tror att vi kan skapa bästa aktieägarvärde genom återinvestering av vinsterna i våra befintliga tillgångar och i vår utvecklingsportfölj”, säger Hävermark.

Sveafastigheter är inriktat på bostadsfastigheter med 14 500 lägenheter under förvaltning och ytterligare 7 900 lägenheter i projektutveckling eller byggnation. Bolaget siktar på att byggstarta 800 lägenheter per på.

Teckningskursen hamnar i intervallet 39,50 till 45,50 kronor per aktie, vilket värderar bolaget till mellan 7,9 till 9,1 miljarder kronor.

Sveafastigheters jämförelsebolag är börsbolag som Heba, John Mattson och Wallenstam.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.