Svalt intresse för S2Medicals företrädesemission

S2Medicals företrädesemission av aktier tecknades till 32%. Inklusive garantiåtaganden blev teckningsgraden 99% och bolaget får in 11,4 Mkr före kostnader. Emissionsguiden har sedan tidigare hissat tre flaggor och nu tillkommer ytterligare tre.
Svalt intresse för S2Medicals företrädesemission - S2Medical
Till vänster bolagets vice VD Mårten Skog. Källa: S2Medical

Medicinteknikbolaget S2Medical har publicerat det preliminära utfallet för sin företrädesemission av aktier. Teckningsgraden exklusive garanter blev cirka 32%, varav 30,2% tecknades med stöd av teckningsrätter och 1,9% utan.

Emissionen var säkrad till 67,9% genom ett garantiåtagande. Garanterna tecknar därmed 67,6% av emissionen och bolaget får in 11,4 Mkr före emissionskostnader, som beräknas ligga på 250 Tkr.

Det har sedan tidigare hissats tre flaggor för emissionen: “Kapitalbehov i trängt läge”, “Nyckelpersoners investering” och “Bristfällig information”. Nu hissar Emissionsguiden ytterligare tre flaggor retroaktivt.

TRE RETROAKTIVA FLAGGOR

Om aktien faller så att teckningskursen inte längre ger en rabatt mot börskurs så saknas det incitament för investerare att teckna nya aktier. Det visar också på ett stort misstroende.

S2Medicals aktie föll aldrig under teckningskurs, men handlades däremot mycket när teckningskursen på 0,20 kr per aktie. Som lägst under teckningsperioden stod börskursen i 0,21 kr. Att kursen bitvis legat så nära minskar incitamenten för investerare att delta i emissionen.

Den andra flaggan hissas för ”Ej fulltecknad emission”, vars generella formulering lyder:

En nyemission som inte blir fulltecknad talar för att det är något fel på bolaget eller värderingen.

Och den sista flaggan hissas eftersom garanterna, som tidigare nämnts i artikeln, tilldelas en stor andel av emissionen.

Garanter som tilldelas aktier är ett svaghetstecken i sig plus en indikation om kommande säljtryck i aktien.

Det totala antalet flaggor för emissionen landade därmed på sex och Emissionsguiden sätter punkt för sin bevakning av kapitalanskaffningen.

LÄS ÄVEN:

Två nya flaggor i S2Medicals företrädesemission7

En flagga i S2Medicals företrädesemission

Emissionsguiden inleder bevakning av S2Medicals företrädesemission

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.