Svagt utfall i Scandinavian Real Hearts företrädesemission

Scandinavian Real Hearts företrädesemission av units tecknades till 45%. Inklusive garantiåtaganden blev teckningsgraden 50%. Emissionsguiden hissar en ny flagga retroaktivt.
Svagt utfall i Scandinavian Real Hearts företrädesemission - Realheart

Medicinteknikbolaget Scandinavian Real Heart har publicerat utfallet för sin företrädesemission av units. Teckningsgraden exklusive garanter blev 45%, varav 39,3% tecknades med stöd av teckningsrätter och 5,7% utan.

Emissionen var säkrad till 50% genom primärt garantiåtaganden. Garanterna tecknar 5,2% av emissionen, vilket gör att den totala teckningsgraden blir 50,1% och Real Heart tillförs 16,3 Mkr efter emissionskostnader (24,3 Mkr före kostnader).

De slutliga emissionskostnaderna är dock beroende av om garanterna väljer kontant ersättning eller ersättning i form av units. Likviden kan således bli något större beroende på hur garanterna agerar.

Enligt Real Hearts prospekt uppgick deras behov av rörelsekapital – med hänsyn till vad som redan fanns i kassan – till 10 Mkr för den kommande tolvmånadersperioden. Pengarna som kommer in genom emissionen kan därför förmodligen bära bolaget en bit på vägen. Ytterligare en kapitalinjektion kan ske genom inlösen av teckningsoptioner av serie TO3 som äger rum i mars nästa år.

EN RETROAKTIVA FLAGGA

Trots att börskursen höll sig över teckningskursen under teckningsperioden hamnade Real Heart tämligen långt ifrån målet om att ta in 48,5 Mkr. Det gör att Emissionsguiden hissar en flagga retroaktivt för ”Ej fulltecknad emission”, vars generella formulering lyder:

En nyemission som inte blir fulltecknad talar för att det är något fel på bolaget eller värderingen.

Sedan tidigare hissades fem flaggor för Real Hearts emission.

  • Stor rabatt (Initialt)
  • Dåligt garantiupplägg
  • Bristfällig information
  • Nyckelpersoners investering
  • Hög emissionskostnad

Det gör att det totala antalet flaggor landade på sex stycken och Emissionsguiden sätter med detta punkt för sin bevakning av kapitalanskaffningen.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Kareby Finans