Storskogens tidigare ordförande kan bli ny partiledare för C

Centerpartiet presenterade på måndagen tre kandidater till ny partiledare. Det är de tre riksdagsledamöterna Daniel Bäckström, Elisabeth Thand Ringqvist och Muharrem Demirok som kandiderar att ta över.
Storskogens tidigare ordförande kan bli ny partiledare för C - WEB_INRIKES
Centerpartiets valberedningen presenterar partiets kandidater till ny partiledare under en pressträff på måndagen. Daniel Bäckström, Elisabeth Thand Ringqvist och Muharrem Demirok. Foto: Jonas Ekströmer / TT /

Fyra dagar efter valet meddelade Centerledaren Annie Lööf sin avgång. Nu har valberedningens ordförande Jan Andersson presenterat vilka kandidater som är aktuella för den vakanta posten.

– Det har varit viktigt att valet av partiledare har sin utgångspunkt i en öppen process, och att alla centerkretsar, distrikt, syskonorganisationer och enskilda medlemmar fått nominera kandidater, säger valberedningens ordförande Jan Andersson i ett pressmeddelande.

De tre kandidaterna ska nu ut på en kandidatturné. Centerpartiet håller den 2 februari 2023 en extrainsatt partistämma för att välja ny partiledare.

Elisabeth Thand Ringqvist har varit ordförande för det noterade börsbolaget Storskogen.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.