Storebrand lägger övervikt mot globala fonder

Storebrand Fonder skriver i sin månadsvisa marknadsrapport att den amerikanska centralbanken nu flyttar sitt fokus från inflationen till arbetsmarknaden.
Storebrand lägger övervikt mot globala fonder - Storebrands logo
Foto: Håkon Mosvold Larsen/NTB.

Marknadsoron i augusti utlöstes av en ökad arbetslöshet, däremot menar Storebrand att den kraftiga ökningen troligtvis inte kommer att fortsätta under kommande månader.

Vidare skriver man att den globala aktiemarknaden genomgick en korrigering under första veckan i augusti. Då passade man på att utnyttja nedgången till att köpa aktier och Storebrand bedömer att oron för recession var överdriven. Även om man tagit hem en del av vinsten från aktieköpen går man från en normalvikt till övervikt inom globala aktier.

Samtidigt går man från normalvikt till undervikt inom obligationer.

Fed flyttar fokus från inflationen till arbetsmarknaden och har signalerat om att räntesänkningar ligger runt hörnet. De fallande ränteutsikterna kom dock tidigare i samband med marknadsoron och till följd av den överdrivna oron för recession”, skriver Storebrand.

Typ av placering September
Svenska aktier Normalvikt
Globala aktier Övervikt
Tillväxtmarknader (EM) Normalvikt
Svenska obligationer Normalvikt
Globala obligationer Undervikt
Krediter Övervikt

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.