Storbanker utlovar finansiering till kärnkraft

Fjorton av världens största banker och finansinstitutioner har lovat att öka sitt finansieringsstöd för kärnkraften.
Storbanker utlovar finansiering till kärnkraft - Earns-Bank of America
AP Photo/Michael Dwyer

Beskedet kom vid ett event i New York på måndagen, där också Vita husets rådgivare för klimatpolitiken John Podesta deltog, rapporterar Financial Times.

Bland bankerna som uttryckte sitt stöd fanns Bank of America, Barclays, BNP Paribas, Citi, Morgan Stanley och Goldman Sachs. Målet är att nå den överenskommelse som uppnåddes vid förra året FN-klimatkonferens om att tredubbla kärnkraftskapaciteten fram till 2050.

Att bygga ut ny kärnkraft har traditionellt varit svårt bland annat på grund av höga finansieringskostnader, men bankernas öppet uttalade stöd visar enligt FT att kärnkraften har en viktig roll att spela i omställningen till energi med låga koldioxidutsläpp.

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från AMF
Annons från AMF