Storbank: Vinsterna faller om Harris höjer bolagsskatten

S&P 500-bolagens vinster kan få sig en smäll på cirka 5 procent om Demokraternas presidentkandidat Kamala Harris lyckas driva igenom sitt förslag om en höjd bolagsskatt på 28 procent från nuvarande 21 procent. Det bedömer Goldman Sachs, rapporterar Reuters.
Kamala Harris,
Kamala Harris, (AP Photo/Mat Otero)

Harris vill höja skatten i syfte att få “de stora bolagen att betala sin rättvisa andel”, enligt ett uttalande.

Harris, som idag är vice president, kommer i november att gå mot Republikanen samt ex-presidenten Donald Trump i presidentvalet.

Trump har istället föreslagit en sänkning av bolagsskatten från 21 till 15 procent, en åtgärd som enligt Goldman Sachs kan lyfta SP 500-bolagens vinster med 4 procent.

Harris beskyllde Trump på onsdagen för att hans ekonomiska plan kommer att ta bort federala program som erbjuder lån till småföretag och driva USA:s budgetunderskott högre.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.