Stor utspädning när Fleming ska hantera skuldbördan

Fastighetsbolaget Fleming Properties har beslutat om en företrädesemission som kan tillföra bolaget 292 Mkr före kostnader. Emissionsguiden inleder sin bevakning av kapitalanskaffningen.
Stor utspädning när Fleming ska hantera skuldbördan - Fleming Properties
Fleming Properties styrelse har beslutat om en företrädesemission, med stöd av bemyndigande från bolagets extrastämma som hölls den 27 maj.

Affärsvärlden bevakar ett urval av börsens emissioner genom tjänsten Emissionsguiden.

Fleming Properties har beslutat att ta in 292 Mkr genom en företrädesemission av aktier.

Motivet till emissionen är främst att minska skuldsättningen för att uppnå sänkt belåningsgrad och lägre finansiella kostnader.

Parallellt med emissionen har Fleming kommit överens med sin tyska bank om att förlänga löptiden på ett lån om 52 MEUR till januari 2027.

I en analys i vintras pekade Affärsvärlden ut refinansiering 2024 som en huvudvärk för Fleming att adressera.

Teckningskursen i företrädesemissionen är satt till 4,90 kr per aktie, vilket innebär en rabatt på 4,3% (TERP) kontra aktiekursen innan villkoren publicerades.

Emissionen är säkrad till 78,9% genom tecknings- och garantiåtaganden. Teckningsåtagandena uppgår till 140 Mkr (48% av emissionen) och har lämnats av befintliga aktieägare och styrelsemedlemmar. Colony Real Estate Sweden Holding som med 22,1% av aktierna är klart största ägare i Fleming tecknar pro rata.

Garantiåtagandena summerar till 90 Mkr (30,9% av emissionen). Dessa kommer från befintliga ägare, varav Colony är en av garanterna. De som lämnat garantiåtagande får en kontant ersättning på 6% av garanterat belopp.

Utspädningen för aktieägare som inte deltar i emissionen blir hela 90,9%, givet att erbjudandet fulltecknas.

Emissionsguiden återkommer med en ny artikel om eventuella flaggor i emissionen inom kort.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.