Stjärnspäckat
Christophe Bacquié (3) i Le Castellet, mellan Toulon och Marseille. Bland specialiteterna syns bläckfisk från Medelhavet och aioli gjord på traktens grönsaker.
Le Petit Nice (3) i Marseille. Belägen precis vid havskanten. Den första stjärnan kom 1977, den andra tilldelades 1981 och den tredje 2008.
La Vague d’Or (3) i Saint-Tropez. Kökschefen Arnaud Donckeles Medelhavsinspirerade avsmakningsmenyer präglas av ekologiska och vegetariska råvaror.
Mirazur (2) i Menton, mellan Monaco och Ventimiglia. Argentinaren och kökschefen Mauro Colagreco använder grönsaker, örter och blommor från sin egen trädgård.
La Chèvre d’Or (2) i byn Èze, öster om Nice. Arnaud Fayes meny utmärks av ingredienser från både havet och bergen. För desserterna står konditorn Julien Dugourd.
L’Atelier de Jean-Luc Rabanel (2), i Arles, mellan Marseille och Montpellier. Här serveras bland annat rödbetor från den egna trädgården och sardiner från Medelhavet.
Flaveur (2) i Nice. Bakom rätterna står bröderna Gaël och Mickaël Tourteaux. Deras kök baseras på klassisk Medelhavs-mat, med en modern twist.
Villa Archange (2) i Le Cannet, norr om Cannes. De nio borden ligger i en provençalsk 1700-talsbyggnad och hjärnan bakom de innovativa rätterna är Bruno Oger.
Kommentera artikeln
I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.
Grundreglerna är:
- Håll dig till ämnet
- Håll en respektfull god ton
Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.