Stillfront vinstvarnar och byter VD: ”En ny fas”

Gamingbolaget Stillfront meddelar att det kommer att redovisa ett resultat (ebitdac) för det tredje kvartalet som är lägre än vad marknaden förväntar sig.
Stillfront vinstvarnar och byter VD: ”En ny fas” - Jörgen Larsson, VD Stillfront
Jörgen Larsson, VD Stillfront

Samtidigt aviseras det att vd Jörgen Larsson lämnar och ersätts av Alexis Bonte, som tar över som tillförordnad vd med omedelbar verkan. Det framgår av separata pressmeddelanden.

Ebitdac väntas bli 385 miljoner kronor (489) under perioden.

Utfallet beskrivs vara främst drivet av kostnader för användaranskaffning, vilka var 33 miljoner kronor högre än under samma period förra året. Detta i sin tur uppges bero på att bolaget har bedömt det vara gynnsamt att investera mer i användaranskaffning än normalt under kvartalet.

Nettoomsättningen väntas bli 1 595 miljoner kronor (1 671), vilket motsvarar en organisk minskning på 0,8 procent. Förväntningarna ligger på 1 640 miljoner kronor, enligt analytikerkonsensus från Bloomberg.

Vidare förväntar sig Stillfront att redovisa ett “starkt” fritt kassaflöde på 298 miljoner kronor (200).

Rapporten för det tredje kvartalet offentliggörs den 23 oktober.

Separat uppger bolaget att Jörgen Larsson lämnar som vd, ett beslut som är taget mot bakgrund av beskedet i september om att man ska inrätta en ny koncernledningsstruktur med tre affärsområden.

“Det är en ny fas i Stillfronts resa och för att detta arbete ska kunna drivas offensivt och med full kraft har styrelsen kommit fram till att ett nytt ledarskap är det bästa för Stillfront”, säger Katarina Bonde, styrelseordförande i Stillfront.

Ersättaren Alexis Bonte är anställd på Stillfront sedan 2017, sitter i ledningsgruppen och kommer senast från rollen som President Publishing and Business Acceleration.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.