Statkraft ansöker om vindkraftsparken Delta North utanför Stockholm

Statkraft har lämnat in en tillståndsansökan till regeringen för den havsbaserade vindkraftsparken Baltic Offshore Delta North.
Statkraft ansöker om vindkraftsparken Delta North utanför Stockholm - vindkraft-moln-700_binary_6952177.jpg

Det framgår av ett pressmeddelande.

Vindkraftsparken ligger cirka 100 kilometer öster om Stockholm och är planerad att ha en installerad effekt på 2,1 gigawatt, GW. Den kommer att vara utrustad med 105 bottenfasta vindkraftverk, och på grund av hur långt ut i havet den befinner sig, kommer inte att vara synlig från fastlandet och den inre skärgården.

“Området anses ha liten sannolikhet för konflikt med andra användare av havet vilket möjliggör samexistens”, skriver Statkraft.

Stockholmsregionen kommer ha potential att ta emot en årlig produktion på cirka 8 TWh el från Delta North, vilket motsvarar 40 procent av den nuvarande elförbrukningen i Stockholms län.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från AMF