Spiltan Invest ökar till drygt 43% i Bonäsudden

Investmentbolaget Spiltan har förvärvat 235 200 aktier i fastighetsbolaget Bonäsudden för en köpeskilling om 160 kronor per aktie.
Spiltan Invest ökar till drygt 43% i Bonäsudden - Bonäsudden
Bonäsudden äger 13 fastigheter med hyresintäkter på knappt 47 Mkr där hyreslägenheter står för 55% och lokalytor för 42%. Fastighetsbeståndet finns huvudsakligen i Linköping och värderas till drygt 700 Mkr.

Efter köpet uppgår Spiltans ägande till 729 370 aktier, vilket motsvarar 43,4% av kapitalet och rösterna. Bolaget har nu passerat den gräns på 30% av kapitalet och rösterna som triggar budplikt, enligt takeover-reglerna.

Spiltan skriver att de inte har för avsikt att förvärva samtliga aktier i bolaget, men avser att fullfölja sin budplikt och kommer att offentliggöra detta genom ett separat pressmeddelande.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.