Sparräntan på lönekonton hos bankerna återigen nere på noll

Sparräntan på storbankernas lönekonton, eller transaktionskonton, är återigen nere på noll efter att ha toppat på ungefär 0,25%.
Sparräntan på lönekonton hos bankerna återigen nere på noll - MicrosoftTeams-image (4)

Det skriver Aftonbladet och TT.

När sparräntan toppade låg Riksbankens styrränta på 4,0 procent. Men sedan Riksbanken börjat lätta på penningpolitiken har bankerna varit snabba med att sänka sina sparräntor på lönekonton. Nu är det bara Nordea som ger en blygsam ränta på 0,10 procent, medan de övriga tre storbankerna erbjuder inget. Swedbank och Handelsbanken sänkte till noll procent i början av månaden.

Även på enkla sparkonton har räntorna sänkts, och ligger nu kring 1,50 procent eller något högre vid större insättningar, ner från cirka 2,0 procent för ett halvår sedan.

Bäst med att betala sparräntor är nischbankerna, där exempelvis Skandiabanken fortfarande betalar 0,25 procent på lönekonton.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Spotlight Stock Market