Skralt intresse för Aptahems nyemission – tecknad till 40%

Forskningsbolaget Aptahem bad aktieägarna om 34,6 Mkr men lyckades bara få in 13,8 Mkr före emissionskostnader. Emissionsguiden hissar en flagga retroaktivt.
Skralt intresse för Aptahems nyemission – tecknad till 40% - WEB_INRIKES
Forskningsbolaget Aptahem fick bara 40% teckningsgrad i sin emission och får därmed in 13,8 Mkr före kostnader.

Aptahem har idag meddelat utfallet i sin företrädesemission av units. Totalt tecknades 40% av emissionen – ungefär 30% tecknades med och utan stöd av uniträtter, och cirka 9% togs av garanter.

Emissionsguiden har tidigare skrivit om bolagets kapitalanskaffning och hissade i samband med det två flaggor. Dessa var för “Kapitalbehov i trängt läge” och “Dåligt garantiupplägg”.

Det noterades även att börskursen bitvis handlades nära teckningskursen i emissionen, något som torde ha påverkat investerares incitament att teckna.

Nu hissas även en flagga retroaktivt på grund av att emissionen inte fulltecknats, vilket kan tala för att det är något fel på bolaget eller värderingen. Det totala antalet flaggor i emissionen blir därmed tre.

I april i år kommer Aptahems teckningsoptioner av TO8 kunna lösas in, vilket skulle kunna tillföra bolaget ytterligare 20 Mkr.

Emissionsguiden avslutar därmed bevakning av Aptahems företrädesemission.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.