Simon Blecher: Om Investor köper aktier – då kommer jag öka

Carnegie Fonder-profilen Simon Blecher kommer köpa aktier i sorgebarnet Electrolux - om investmentbolaget Investor trycker på köpknappen. "De har ändå en tajming", säger Simon Blecher i Montrosepodden.
Simon Blecher Aktivt ägande Carnegie Fonder Affärsvärlden
Simon Blecher, CIO, Carnegie Fonder.

Telekomjätten Ericsson har rusat på börsen sedan Investor köpte aktier vid upprepade tillfällen i maj. Investor köpte aktier för 2,8 miljarder – en investering som gett ungefär en miljard till Investors substansvärde sedan dess.

Köpräden sammanföll med Christian Cederholms första veckor som ny VD  för Investor.

“Först vill jag tona ner min egen betydelse där. Vi tittar ständigt på investeringsmöjligheter inom alla våra tre affärsområden”, sade Christian Cederholm till Affärsvärlden under torsdagen.

Han fortsätter:

“Ericsson är ett bolag med en ledande marknadsposition och en lönsam kärnaffär. Kärnaffären har förvisso inte växt särskilt mycket historiskt, men man har ett antal spännande initiativ för att hitta mer tillväxt. I våras såg vi en möjlighet att investera till en värdering vi tyckte var attraktiv.”

“Investor har bra tajming”

Montroses sparekonom Nicklas Andersson tar upp Investors lyckade köp i Ericsson i senaste avsnittet av sin podd. Carnegies rutinerade fondförvaltare Simon Blecher gästar podden och säger att han själv ökade i Ericsson när Investor tryckte på köpknappen. Blecher tror att det lyckade köpet var “otroligt viktigt” för nya investmentbolags-VD:ns självförtroende.

Han äger en mindre position i ett annat Investor-innehav – Electrolux. Han benämner det som en “dålig investering” men är öppen för nya investeringar i Electrolux:

“Den dagen Investor köper kommer jag att öka. De har ändå en tajming”, säger Blecher i Montrose-podden.

Han säger också:

“Investor petar sällan i sina innehav. Men de gånger man köpt Atlas Copco eller Ericsson, med något undantag, eller vad det än är så brukar det vara ganska bra tajming”.

Han uppmanar också att investerare ska “hålla koll på Investor” då det brukar bli “ganska bra” närde ökar i sina innehav.

Investor är ett av Blechers absolut största innehav.

Läs också: 

Investors VD närmar sig drömgränsen: ”Jinxa ingenting nu”

Börje Ekholms miljonklipp efter rapportrallyt – öppnar för extrautdelning

Investor: 600 000 ägare kan inte ha fel

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.