Scandinavian Enviro beviljas miljötillstånd för återvinningsanläggning i Uddevalla

Miljöteknikbolaget Scandinavian Enviro har beviljats miljötillstånd för sin planerade återvinningsanläggning i Uddevalla. Det framgår av ett pressmeddelande.
Scandinavian Enviro beviljas miljötillstånd för återvinningsanläggning i Uddevalla - penna-analys-aktier-900
Hittills i år har det redan kommit in 20 bud på Stockholmsbörsen. Helåren 2021 och 2020 kom det in på 21 respektive 17 bud på börsen. Foto: Chris Ryan/TT
Det var i mitten av november som bolaget lämnade in sin ansökan.

“Behandlingen av vår ansökan har gått fort vilket är ett bevis för att vi fått till stånd en solid process för att ta fram underlag för och ansöka om miljötillstånd. Att vi lyckats med detta är centralt för vår fortsatta expansion där effektiva tillståndsprocesser är en viktig framgångsfaktor”, säger Thomas Sörensson, VD för Enviro.

Den planerade anläggningen i Lillesjö, Uddevalla kommun, har en kapacitet på 60 000 ton per år, vilket är tillräckligt för att återvinna mer än 60 procent av Sveriges totala årliga volym av uttjänta däck.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.