SBB fastställer prisintervall för Sveafastigheters IPO

Fastighetsbolaget SBB har fastställt prisintervallet i samband med börsnoteringen av Sveafastigheter till 39,5-45,5 kronor per aktie.
SBB:s VD Leiv Synnes.
SBB:s VD Leiv Synnes.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Intervallet motsvarar ett marknadsvärde på ungefär 7,9-9,1 miljarder kronor.

Erbjudandet omfattar som högst 88 miljoner aktier, inklusive övertilldelningsoptionen, vilket motsvarar 44 procent av det totala antalet aktier i Sveafastigheter.

Aktieägare i SBB per den 27 september kommer att ha förtur till att teckna aktier i noteringen till samma villkor som övriga investerare, med förbehåll för de begränsningar som kan följa av tillämplig värdepapperslagstiftning.

“Jag är mycket nöjd med att våra aktieägare – tack vare strukturen för denna försäljning – både får ta del av den förstärkning av SBB:s balansräkning som försäljningen resulterar i och därtill ges valmöjligheten att vara direktinvesterade i Sveafastigheter, vilket inte varit tillgängligt vid tidigare avyttringar som SBB genomfört”, säger Leiv Synnes, vd för SBB.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.