SBB delar upp SBB Kåpan Bostad med Kåpan Tjänstepension

Fastighetsbolaget SBB har avtalat med Kåpan Tjänstepension om att dela upp det gemensamma bostadsbolaget SBB Kåpan Bostad som bolagen äger 50% var i.
SBB delar upp SBB Kåpan Bostad med Kåpan Tjänstepension - SBB
Samhällsbyggnadsbolaget, SBB. Kontor i Stockholm. Foto: Emma-Sofia Olsson / SvD / TT

Det framgår av ett pressmeddelande.

SBB tar över 1 300 lägenheter som är fördelade på 12 fastigheter om totalt cirka 78 000 kvadratmeter och en byggrätt om 6 000 kvadratmeter ljus BTA, skriver SBB. Fastigheterna som det gäller är i Stockholm, Västerås och Nykvarn och hade ett marknadsvärde uppgående till 3,4 miljarder kronor vid årsskiftet.

“Upplösningen av Hemvist är det sista stora steget för att renodla och samla SBB:s bostadsbestånd i Sveafastigheter inför en ägarspridning. Väljs alternativet börsnotering, blir Sveafastigheter Sveriges största renodlade bostadsbolag i noterad miljö. Sveafastigheter har unik kompetens av att förvalta och utveckla bostäder”, säger Leiv Synnes, vd för SBB.

Affären är villkorad av sedvanliga fullföljandevillkor avseende uppdelning av finansiering.

“Den 30 april annonserade SBB en uppdelning av bostadsbolaget Unobo som SBB ägde tillsammans med Riksbyggen. Uppdelningen fullföljdes under maj och SBB:s del av bostäderna kommer att ingå i Sveafastigheter”, heter det i pressmeddelandet.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.