Saudiska PIF har sålt 17 miljoner aktier i Nintendo

Saudiarabiens statliga förmögenhetsfond PIF har reducerat sitt ägande i japanska spelbolaget Nintendo.
Saudiska PIF har sålt 17 miljoner aktier i Nintendo - 980x490_LM3_gallery_016.aaaec624.2d958659
Foto: Nintendo

I inskickade dokument uppger PIF att det har sålt ungefär 17,3 miljoner aktier i Nintendo mellan den 21 augusti och 1 oktober. Det har lett till att ägandet minskat till 7,54 procent från tidigare 8,58 procent, rapporterar Bloomberg News.

Åtgärden är högst anmärkningsvärd med tanke på att prins Faisal bin Bandar, vice ordförande för PIF:s dotterbolag Savvy Games Group, nyligen sagt att PIF tittar på att öka sin andel i japanska speltillverkare, inklusive just Nintendo.

Faisal uppgav att PIF inte hade bråttom och ville försäkra sig om att spelbolagen samtycker till alla investeringar från fonden.

“Vi vill inte rusa in i något”, sade han.

PIF är sedan tidigare också delägare i de japanska spelutvecklarna Koei Tecmo Holdings, Nexon och Capcom. Savvy Games är samtidigt näst största ägare i svenska Embracer.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Innehåll från annonsör