Sandvik förvärvar PDQ som omsätter 36 miljoner dollar

Verkstadsbolaget Sandvik har förvärvat PDQ Workholding, ett USA-baserat företag som är specialiserat på skräddarsydda fixturer och verktyg, med kunder inom ett antal olika branscher såsom flyg-, fordons- och energiindustrin.
Sandvik förvärvar PDQ som omsätter 36 miljoner dollar - pdq-1-scaled
Foto: PDQ

PDQ kommer att rapporteras i Walter, en division inom Sandvik Manufacturing and Machining Solutions, och förvärvet stödjer Sandviks tillväxtstrategi inom avancerade maskinbearbetningslösningar och lättviktsmaterial. Det framgår av ett pressmeddelande.

PDQ grundades 2010 och har två tillverkningsanläggningar och 107 anställda. Förvärvet hade i fjol en omsättning på 36 miljoner dollar. Påverkan på Sandviks ebita-marginal och vinst per aktie kommer att vara begränsad.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.