Så blev Karl-Johan mäktigast av alla
När Hennes & Mauritz blivande chef Karl-Johan Persson var i 13-årsåldern förlorade han en tennismatch mot den jämgamla Thomas Johansson, en blivande världsstjärna, med siffrorna 6-0, 6-0. Då slutade KJ, som han kallas, att spela tennis på allvar.
Pappa Stefan Persson berättade historien för sonens vänner då KJ tog studenten på privatskolan Enskilda gymnasiet 1994. Stefan Persson konstaterade att sonen i den matchen “inte hade haft metrarna på sin sida”.
Karl-Johan Persson är en tävlingsmänniska som alltid vill tävla om allt. Till och med när han bowlar med H&M-kollegorna ger han sig tusan på att vinna. Och han är en usel förlorare.
Nu ska denna tävlingsperson ta över den skapelse som farfar Erling Persson grundade år 1947 och som pappa Stefan expanderade sedan han tagit över vd-posten år 1982.
Karl-Johan Persson blir chef för Stockholmsbörsens största bolag, sett till börsvärdet på 280 miljarder kronor, och därtill yngst bland storbolagscheferna med sina snart 34 år. Han får ansvar för 73 000 anställda, en omsättning på drygt 100 miljarder kronor, en vinst, för 2008, på drygt 21 miljarder och ett bolag som fördubblar antalet butiker vart femte år.
Men låt oss ta det från början.
***
UPPVÄXTEN
Karl-Johan Erling Göran Persson föddes i London den 25 mars 1975. Systern Charlotte är två år yngre och brodern Tom tio år yngre. Pappa Stefan sägs ha ett extra gott öga till sladdisen. Mamma heter Pamela, född Collett.
Familjen flyttade till Djursholm utanför Stockholm när Karl-Johan var runt sju år gammal. KJ började spela fotboll med bland andra Marcus Östlundh – en blivande affärspartner. Familjen Persson var inbitna djurgårdare och det blev även Karl-Johan, som fortfarande gärna går på lagets matcher.
Föräldrarna separerade för att slutligen skilja sig år 1991. De bodde dock nära varandra och barnen träffade ofta den omgifte Stefan, fast de bodde hos Pamela.
Under barndomsåren var Karl-Johan Persson mest intresserad av sport. Han lär ha varit rankad bland de tio bästa tennisspelarna i sin årskull i Stockholm. Nu för tiden spelar han tennis (utan att tävla organiserat), golf, innebandy och fotboll. Dessutom är han aktiv i två brittiska sportbolag, Sportpro, som sponsrar unga sporttalanger, och M E Promotions.
Systern Charlotte sysslade med ridhästar, liksom modern, och var hoppryttare i sin ungdom. Nu för tiden jobbar hon med sponsring på H&M och backar upp Sveriges kanske mest populära hoppryttare, Malin Baryard.
Lillebror Tom sägs vara lagd åt det kreativa hållet. Numera bor han i London och pluggar film.
Grundskolan brydde sig Karl-Johan Persson inte så mycket om, där var han lik sin far och farfar. Farfar Erling Persson gick endast folkskolan och kvällskurser i handelsutveckling och Stefan Persson hade problem att få godkänt i matematik, enligt boken Handelsmännen av Bo Pettersson.
Sedan blev det, som för så många andra med pengar, privata Enskilda gymnasiet i Tegnérlunden i Stockholm för KJ. Hur det gick vet vi inte, Enskilda gymnasiets betyg är inte offentliga.
Under gymnasietiden startade Karl-Johan Persson och gode vännen Daniel Collert pojkklubben Kliff för sitt Djursholmsgäng. Daniel Collert är adoptivson till Swedbanks förre starke man Göran Collert och senare rikskänd som kronprinsessan Victorias pojkvän. KJ arrangerade klubbresor till Alperna och Kanarieöarna.
Medlemmar i klubben var bland andra hans äldsta vän Sebastian Malmberg samt Marcus Östlundh, Martin “HP” Söderström, Adam Nordin, Linus Looft, Ludwig Heinzinger och Wille Byring. Martin Söderström gifte sig senare med Karl-Johan Perssons syster Charlotte.
Men efter gymnasiet väntade en helt annan miljö än Stockholms innerstad.
***
STUDIERNA
Med en umgängeskrets där grabbighet, elitism, sport och Stureplanskrogar var viktiga ingredienser var det udda av Karl-Johan Persson att sticka till Australien för att plugga historia, och diverse andra ämnen, efter studentexamen. Men KJ sägs vara genuint historieintresserad. Han fick dock avslag på ansökan om svenskt studiemedel.
Efter Australien flyttade Karl-Johan Persson till födelsestaden London som skulle bli hans hem fram till våren 2009.
Han pluggade lite engelska och hade praktikjobb på H&M och tevekanalen Eurosport. Dessutom jagade han gärna med kompisar på familjen Perssons gods Ramsbury, i just Ramsbury i södra England.
Lumpen blev det inget med. Den 1 augusti 1995 ryckte han in, gick omedelbart till läkaren och fick frisedel.
Hösten 1996 började han plugga på European Business School i London och fick svenskt studiebidrag med totalt nästan 23 000 kronor i tre terminer, något man endast får om man har en väldigt liten inkomst. Studielån sökte han inte.
I London verkar Karl-Johan Persson äntligen ha intresserat sig för studier. Han gick ut med toppbetyg i februari år 2000, näst bäst av 120 studenter, enligt European Business School. Det ska jämföras med Stefan Persson, som när han i sin ungdom for till London för att jobba åt H&M, drogs med i nöjeslivet och inte jobbade så hårt, enligt boken Handelsmännen. Stefan Persson, som aldrig blev klar med sina universitetsstudier, sägs respektera Karl-Johans allmänbildning och utbildning.
KJ gjorde dock inget outplånligt intryck på skolan utan var så anspråkslös att vissa lärare inte hade en aning om hans bakgrund. Han valde franska som språk och hade toppbetyg i Corporate Finance och Financial Risk Management.
I studierna ingick en lång praktikperiod som Karl-Johan Persson naturligtvis gjorde på H&M. Redan tidigt hade han – liksom Stefan i sin ungdom – sommarjobbat i bolagets butiker, på lagret och på inköpsavdelningen.
Men det var under praktikperioden som Karl-Johan Persson fick lära sig H&M på riktigt. Han var runt på olika avdelningar, var i Asien och lärde sig hur den viktiga inköpsmekanismen fungerade och var både på H&M:s kontor i London och på huvudkontoret i Stockholm.
Efter examen satte han sig i styrelsen för H&M:s dotterbolag i Danmark, Tyskland, USA och Storbritannien. Men sedan blev det inte mer H&M på ett tag.
***
PROJEKTET
Karl-Johan Persson började diskutera framtiden med sin gamla fotbollskompis från Djursholm, Marcus Östlundh. Östlundh hade också pluggat ekonomi i London, på Webster University. De båda befann sig lite i samma situation. Östlundhs far äger hotellkedjan HKC och Marcus Östlundh hade naturligtvis kunnat börja jobba där, liksom KJ hade kunnat börja på H&M. De kom fram till att de ville bo kvar i London och göra något eget. I augusti 2001 köpte de båda konferensföretaget European Networks i London av svenskan Gunilla Nordquist. Föräldrarna betalade köpeskillingen, KJ tog 90 procent av aktierna, Marcus Östlundh resten.
Bolaget, som ordnade konferenser och möten i London åt skandinaviska bolag, hade tre anställda, en årlig omsättning på 9-10 miljoner kronor, och gick med förlust. Mindre än en månad efter köpet, den 11 september 2001, flög planen in i tornen i USA. Terrorattacken fick bland annat till följd att resemarknaden krympte kraftigt.
Expansionsplanerna till Stockholm, Paris, Bryssel och Barcelona fick läggas på is. Men så småningom fick de båda kamraterna fart på företaget. De öppnade kontor i Barcelona och år 2005 flyttade Marcus Östlundh hem till Sverige och öppnade kontor i Stockholm. Då hade Karl-Johan Persson redan börjat jobba operativt på H&M.
När de år 2007 sålde bolaget till MCI, ett ledande företag i mötesbranschen, hade de 15 anställda, tre kontor och en omsättning på 60 miljoner kronor. Därtill ska bolaget ha gått med vinst. Den hemliga köpeskillingen betalades ut i MCI-aktier. Hur mycket de är värda är okänt eftersom MCI inte är noterat.
***
KÄRLEKEN
En dag år 2001 hälsade Karl-Johan Persson på kompisen Adam Gillberg, som också bodde i London. Hemma hos Adam fanns systern Leonie, som växt upp på Lidingö och hade pluggat design på kända Parsons i New York.
KJ och Leonie kände varandra till utseendet sedan tiden på Enskilda gymnasiet där Leonie varit god vän och klasskamrat med kronprinsessan Victoria. Leonie är dock två år yngre än Karl-Johan Persson och de båda sägs inte ha umgåtts under gymnasietiden.
Kompisen Adam Gillberg skulle senare skapa sig ett namn som entreprenör. År 2003 skulle han, tillsammans med kamraten Jonas Engwall, lansera snuset Skruf. Ett bolag de båda två år senare skulle sälja knappt hälften av till brittiska Imperial Tobacco för drygt 80 miljoner kronor. Dessutom skulle britterna få en option att köpa resten år 2009.
Karl-Johan och Leonie gifte sig i Seglora kyrka på Skansen år 2002. Bröllopet var storslaget, helt i Leonies stil. Hon sägs ha dyr smak, både när det gäller inredning och kläder. Makarna har äktenskapsförord, en inte helt ovanligt lösning i den här typen av familjeföretag där makten går i arv.
Paret var bland de första i vänkretsen att få barn. Ian föddes år 2003 eller 2004 och Philippa år 2008. Ian är nu fem år och Philippa runt tio månader. Exakta födelsedatum går inte att få ut.
Både Karl-Johan och Leonie Persson fick skyddad identitet för två år sedan, något som endast beviljas dem som har “en allvarlig, aktuell hotbild”, enligt Skatteverket. Deras skydd går ut sista mars, men kan förlängas. Även Stefan Persson har skyddad identitet, men han har haft det längre än sonen.
***
HUMORN
Vid en första anblick uppfattas Karl-Johan Persson ofta som tillbakadragen, eftertänksam, försiktig, blyg och ytterst ödmjuk. Han är så rädd att verka divig att han närmast ber om ursäkt för sin bakgrund, något hans vänner tycker är onödigt. Han lyssnar mycket och pratar endast när han har något viktigt att säga.
Men när han känner människor är han mer respektlös och skämtsam, ja en riktig retsticka. Om någon kommer med en T-tröja med ett blaffigt Pradamärke så kan det bli ett rejält tjuvnyp. Han sägs ha en sarkastisk humor – något som närmast är ett släktdrag och tillhör jargongen inom H&M. Karl-Johan Persson sägs över huvud taget vara väldigt lik sin far, både till sättet och utseendet.
Att skämtsamt tävlingshetsa är ett annat drag. Ett exempel på hans humor får man om man också tittar på det brittiska bolaget Adsoluts hemsida där det finns två bilder som påstås föreställa ordförande Karl-Johan Persson och vd Marcus Östlundh. I själva verket har Marcus Östlundh tagit bilderna från skämtsajten uglypeople.com. Bolaget var tänkt att syssla med annonser, “ad solutions”, men lades ner 2003.
Retstickan blev dock själv retad när vännerna för ett par år sedan upptäckte att han och frun Leonie hade tagit hem en yogatränare. Tänk KJ i sockiplast (ett slags ankelsocka med räfflad halkfri plastsula) och tights. De grabbiga kompisarna skrattade rått och kallade honom Yoga-KJ.
H&M:s nuvarande koncernchef Rolf Eriksen skojade med Karl-Johan Persson genom att i Metro påstå att han hade en dold talang, att sjunga karaoke. H&M:s talespersoner rättade snabbt till det när de talade med Affärsvärlden. Någon skönsångare är han verkligen inte, tvärtom. Vilket i och för sig inte brukar hindra någon en karaokekväll.
Det är anmärkningsvärt hur positiva omdömena är om KJ från de personer på H&M som Affärsvärlden har talat med. Säkert är åsikerna i huvudsak uppriktiga, men de är också en konsekvens av bolagets extremt lojala kultur. Några lite lägre ner i organisationen som Affärsvärlden försökt prata med säger till och med att de tror att de kan få sparken om de säger något alls om Karl-Johan Persson.
Karl-Johan Perssons vänner har inte heller något negativt att säga.
– Om han hade varit tjej skulle jag ha försökt gifta mig med honom, utan pengarna, säger en av hans manliga vänner som tycker att KJ är fantastisk.
***
VANLIGHETEN
När Karl-Johan Persson och expansionschefen Stefan Larsson för något år sedan flög från Rom och missade flyget mot Stockholm när de skulle byta plan i Wien ställde sig KJ tålmodigt i kön som alla andra. Fick en voucher till ett dåligt motell tryckt i handen av en sur flygbolagsanställd. Och åt sedan snällt den motellmiddag som ingick: wienerschnitzel med brunsås.
Nästan alla som Affärsvärlden talat med framhäver Karl-Johan Perssons vanlighet och hans ovilja att göra väsen av sig.
– Det finns inte en chans att han skulle köra en Ferrari, en sportbil eller något annat som sticker ut, säger en av hans vänner.
Men visst har KJ fina bilar. Han kör tre stadsjeepar. I Sverige har han en grå Mercedes Benz GL 420 och en svart Lexus RX400H. Även i London kör han en Lexus, för att den är klassad som miljövänlig. Mercedesen är dieseldriven, men ett stort åbäke som kostar runt miljonen.
På grund av medieexponeringen sägs han inte lockas av Båstadsveckan, trots sitt tennisintresse och trots att hans mamma har ett lantställe i närheten.
Men genom att umgås med sin frus vänner i kretsen runt kronprinsessan Victoria hamnar han då och då i skvallerpressen. I det umgänget finns, enligt Aftonbladet, förutom Victoria och nyblivne fästmannen Daniel Westling, Caroline Kreuger och Jesper Nilsson, Martina och Johan Bonde, Caroline och Peder Dinkelspiel, Andrea och Niclas Engsäll, Anna Jussil-Broms och Michael Broms samt Anders Högberg och Sofia Schörling.
Sofia Schörling är dotter till en annan miljardär, nämligen Melker Schörling. Hon sitter i hans bolags styrelser och driver bolaget Torkelson Möbler tillsammans med sin man. Melker Schörling sitter i H&M:s styrelse och är god vän med Stefan Persson. H&M-ägaren är i sin tur näst största ägare i Melker Schörlings investmentbolag där han också sitter i styrelsen.
De senaste somrarna har Karl-Johan och Leonie Persson varit gäster på kungens Solliden på Öland, enligt Expressen. Då har KJ spelat golf med Daniel Westling på morgnarna och på eftermiddagen har de spelat tennis ihop, enligt tidningen.
Karl-Johan Persson har även investerat i Westlings projekt för lyxhotell och lyxvillor på en strand i Brasilien och sitter i bolagets styrelse.
Karl-Johan Persson har också fortsatt att umgås med sitt gamla grabbgäng från Djursholm. När han var yngre syntes han både på Sturecompagniet och Köket, men han höll en låg profil och var inte den som sprutade champagne direkt. Numera är han inte ofta på Stureplan, även om han sällan sitter ensam hemma utan ofta träffar kompisar.
Miljardären Karl-Johan Persson, som är god för i runda slängar 5,5 miljarder kronor, sägs inte vara snål, utan snarare generös med sina egna pengar. Till skillnad från familjen Kamprad låtsas inte familjen Persson vara extremt sparsam.
Men när det gäller H&M:s pengar är det billigaste resan och de billigare hotellen som gäller. Och när det blir för billigt tar Karl-Johan Persson det med en klackspark.
När KJ och affärsutvecklingschefen Björn Magnusson för ett par år sedan rekognoserade butiksmarknaden i Köln inför lanseringen av den nya kedjan Cos, Collection of Style, visade det sig att de var inbokade på ett riktigt anskrämligt hotell som var smutsigt och luktade illa. Då flinade KJ och sa:
– Det här skulle farfar ha älskat.
Kostnadsmedvetenheten är A och O i H&M. Men själv är KJ van vid lyx, hans lägenhet i London, som ligger i fashionabla Knightsbridge, sägs vara stor och väldigt flott.
Trots att Karl-Johan Persson är ytterst ovillig att låta det synas så lever han egentligen ett jetsetliv. Och när han presenterades som ny vd den 11 februari i år hade han visserligen både skjorta och kostym från H&M, men runt halsen en riktig klassmarkör: en slips från franska toppmärket Hermès.
***
TOPPJOBBEN
År 2005 tog H&M:s Pernilla Wohlfahrt fram sin “trend board”, som visade vad som skulle bli trendigt om ett år, och diskuterade med kollegorna Björn Magnusson och Karl-Johan Persson. De hade tagit fram en fiktiv kund och pratade om vilka kläder kunden skulle behöva på jobbet, på fest och hemma på helgen. Trion skulle lansera en ny klädkedja med lite dyrare kläder, Cos.
När KJ nu, några år in på 1990-talet, hade lekt av sig som egenföretagare ville han åter jobba i familjeföretaget. Det lilla entreprenörsprojektet Cos blev en perfekt startplats.
Den första Cosbutiken öppnades i London år 2007. Nu har kedjan tretton butiker i fem länder, och enligt H&M går det hela över förväntan. Några siffror släpper koncernen dock icke.
Karl-Johan Persson fick även bli chef för affärsutveckling och år 2006 blev han medlem av H&M:s koncernstyrelse.
År 2007 inrättades en ny post på företaget enkom för honom, chef för tre områden: Expansion, Affärsutveckling, Varumärke och nya affärer.
I Varumärke och nya affärer ingår Cos, heminredningsdelen H&M Home och Fabric Scandinavian, som Karl-Johan Persson var med och köpte. I Fabric Scandinavian finns märken som Cheap Monday, Monki och Weekday. Dessutom ingår även skor, en helt ny produkt för H&M. Det stora lagerutrymme som skor i många storlekar kräver, och den jämförelsevis långsamma omsättningen av skor, har tidigare fått H&M att tveka inför fotbeklädnader.
Jobbet var oerhört viktigt för det gällde att, likt konkurrenterna, bredda varumärket. Spanska Inditex har till exempel olika butikskoncept, som Zara och Massimo Dutti.
Internt stod det då rätt klart att Karl-Johan Persson satt så högt upp att han kunde bli vd en dag. Men externt var han en högoddsare bland många, till exempel analytiker.
***
CHEFEN
I ett möte på det gamla huvudkontoret i Salénhuset i Stockholm för ett par år sedan diskuterade blivande expansionschefen Stefan Larsson med Karl-Johan Persson. Hur skulle bolaget växa de närmaste två, tre och fyra åren? Som vanligt lyssnade Karl-Johan Persson först noga, sedan sade han:
– Det här med tre till fyra år, det fixar vi. Men vi måste bygga H&M för de närmaste 10-20 åren. Om 20 år är vi båda här. Det är då det avgörs.
Karl-Johan Perssons långsiktighet framhålls av flera H&M-are. Samtidigt som han sägs ha känsla för detaljer har han blick för långa strategiska perspektiv.
Annars sägs han vara mycket tillgänglig eftersom han inte är uppbokad på möten. I stället gillar han improviserade möten där man löser problem omedelbart. Helt i stil med sin far. Han vill att H&M ska jobba som det lilla företaget – expansionschefen går in till inköpschefen och båda pratar med vd i korridoren.
Han sägs vara ytterst engagerad och påstås ringa sina medarbetare när de är ute och “scoutar” nya marknader:
– Hur går det? Hur ser det ut? Hur funkar det?
Alla Affärsvärlden pratat med hävdar att KJ är mycket omtyckt, för sitt engagemang och sin lyssnande stil. Men i framtiden kanske han inte hinner ringa så ofta. Nu ska han bli koncernchef och flytta hem till Stockholm.
Precis som hans farfar Erling hade sin egen parhäst i finansdirektören Inge Stjernqvist och hans far hade sin i Jan Jacobsen, får KJ sin i Jyrki Tervonen, ny finansdirektör sedan i höstas. Dessutom kommer Stefan Persson att stötta som ordförande.
Karl-Johan Persson kommer att vara ungefär lika gammal som pappa Stefan var när han tog över. Men skillnaden är att H&M är ett ofantligt mycket större bolag nu.
Lik släkten som han är sägs han inte jobba ohemult många timmar, utan fokusera på det viktiga.
Det KJ sägs gruva sig för är medierna. Att fastna på en eller annan mingelbild med kretsen runt kronprinsessan är inte så störande. Men att bli grillad om H&M:s resultat är en helt annan sak.
H&M Head Office står det i vitt på glasväggen vid ingången till huset som familjen Perssons fastighetsbolag Ramsbury (uppkallat efter godset) låtit bygga i korsningen Drottninggatan/Mäster Samuelsgatan i Stockholm. När KJ den 1 juli i år som ny koncernchef kliver in genom svängdörren i glas får tävlingsmänniskan visa vad han går för.
___________________________________________________________
Vännerna
Djursholmsgänget:
Sebastian Malmberg, Daniel Collert, Marcus Östlundh, Martin ”HP” Söderström, Adam Nordin, Linus Looft, Ludwig Heinzinger och Wille Byring.
Prinsessgänget:
Kronprinsessan Victoria och Daniel Westling, Caroline Kreuger och Jesper Nilsson, Martina och Johan Bonde, Caroline och Peder Dinkelspiel, Andrea och Niclas Engsäll, Anders Högberg och Sofia Schörling samt Anna Jussil-Broms och Michael Broms.
Släkten:
Syskonen Charlotte och Tom Persson, kusinerna Jan och Stefan Bengtsson samt Karolina, Carl och Nils Tham.
___________________________________________________________
Pappa behåller makten
Ramsbury Invest
Familjens maktbolag, gick tidigare under namnet Stefan Persson Placering. Här samlas makten över H&M, genom alla de 97,2 miljoner röststarka A-aktierna i klädjätten samt en aktieportfölj med en lång rad andra börsplaceringar till ett värde av, grovt räknat 3 miljarder kronor. Ihop med A-aktierna (plus en kluns H&M B-aktier som köptes 2008) ger det ett marknadsvärde på det obelånade Ramsbury Invest på 35,6 miljarder kronor.
Ramsbury Property
Privat fastighetsbolag, äger ett antal fastigheter i Stockholms centrum, bland annat H&M:s huvudkontor nära Sergels Torg, samt en fastighet på Champs Elysée i Paris och en på Oxford Street i London, där H&M:s stora butik ligger. Ägdes enligt senast kända uppgift i bokslutet för 2007 till 100 procent av Stefan Persson själv och har inga koncernförhållanden till Ramsbury Invest. Totala tillångar i bolaget årsskiftet 2007/2008 var 6 miljarder kronor, där det egna kapitalet uppgick till 0,9 miljarder.
Karl-Johan god för 5,5 mdr
Stefan Persson: Huvuddelen av Perssonfamiljens förmögenhet ligger inte i Ramsbury Invest utan i Stefan Perssons direktägda B-aktiepost i H&M. Till dagskurs är den värd 60 miljarder kronor. Ihop med hans 70,1 procent av Ramsbury Invest och Ramsbury Property ger det grovt räknat en förmögenhet på 86 miljarder kronor. Om han äger börsaktier i någon större omfattning direkt framgår inte, men det är inte troligt.
Karl-Johan Persson (och syskonen Tom och Charlotte): Alla de tre barnen äger 6 066 miljoner B-aktier i H&M till ett marknadsvärde på 2 miljarder kronor vardera. Vid sidan av det har barnen preferensaktier – aktier som har företräde till utdelning men inte rösträtt – i Ramsbury Invest motsvarande en ägarandel på 9,99 procent. Räknat på samma värdeandel är de aktieposterna värda 3,5 miljarder kronor vardera. Tillsammans ger det en synlig förmögenhet för vart och ett av syskonen på 5,5 miljarder. Eventuella andra innehav, som fastigheter och direktägda aktier, känner inte Affärsvärlden till, men torde uppgå till i sammanhanget blygsamma belopp.
___________________________________________________________
Svenska styrelseuppdrag
* Hennes & Mauritz AB
* Ramsbury Invest: Familjen
* Perssons investmentbolag.
* Ramsbury Property: Familjen Perssons fastighetsbolag.
* Brasil Development: Vännen Daniel Westlings projekt att bygga lyxbostäder och lyxhotell på en strand i Brasilien.
* Godfond i Sverige: Vännen Stefan Krooks välgörenhetsfond.
* Goodcause holding: En stiftelse bildad av vännen Stefan Krook. Den äger elbolaget Godel där all avkastning går till välgörenhet. Andra kändisar som är med är Robert af Jochnick (Oriflame) och Per Ludvigsson (Ikea).
Brittiska engagemang
*Svenska handelskammaren i London
*M E Promotions: Okänt.
*Sportpro: Sportsponsorbolag.
*European Network: Hans och vännen Marcus Östlundhs bolag som de sålt.
*Adsolut: Hans och Marcus Östlundhs nedlagda annonsbolag.
Kommentera artikeln
I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.
Grundreglerna är:
- Håll dig till ämnet
- Håll en respektfull god ton
Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.