Richard Bråse blir förvaltare på Protean Funds

Aktieprofilen och Di-journalisten Richard Bråse blir förvaltare på fondbolaget Protean Funds.
Richard Bråse blir förvaltare på Protean Funds - dack
Pontus Dackmo och Richard Bråse. Lika som bär.

I början av december startar han sin nya karriär som förvaltare och partner på Protean Funds.

“Hans integritet och förmåga att kalla en spade för en spade, plus enorma aktiekunnande, innebär en kraftig förstärkning av vår förvaltningsorganisation”, säger Pontus Dackmo, VD och medgrundare av Protean.

Fondbolaget grundades i januari 2022 av den tidigare SEB-mäklaren Pontus Dackmo och Didner & Gerge-förvaltaren Carl Gustafsson.

I dagsläget har fondbolaget 2,2 miljarder kronor under förvaltning, fördelat på hedgefonden Protean Select och den nordiska småbolagsfonden Protean Small Cap, samt diskretionära mandat.

Richard Bråse kommer till en början ingå i det befintliga förvaltarteamet, men tanken är att han ska förvalta en egen fond på sikt. Den nya fonden kommer vara “extremt långsiktig med låga kostnader”.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.