Rekordresultat för Rejlers – VD lyfter fram Finland: ”Dit vi ska”

Teknikkonsultbolaget Rejlers redovisar en rekordstor omsättning på 1,1 miljarder kronor under det andra kvartalet. Stora framgångar i Sverige och Finland ligger bakom succén. "Vi har lyckats skapa ett starkt ledarskap", säger VD Viktor Svensson till Affärsvärlden.
Rekordresultat för Rejlers – VD lyfter fram Finland: ”Dit vi ska” -
Rejlers VD Viktor Svensson.

Teknikkonsultbolaget Rejlers redovisar en omsättning på över 1,1 mdr kronor för andra kvartalet vilket motsvarar en tillväxt på 8% i jämförelse med samma period i fjol. Det är mer än någonsin tidigare, framgår det av rapporten. Även Ebita-resultatet ökade till 83 Mkr (70,5). Börsen reagerade svagt positivt på rapporten och aktien har i skrivande stund ökat med 0,4%.

FRAMGÅNGAR I FINLAND OCH SVERIGE

Bolaget är verksamt i Sverige, Finland, Norge och Förenade Arabemiraten, med särskilt framgångsrik verksamhet i de två förstnämnda länderna. Under kvartalet har Rejlers Finland tecknat ett stort avtal med energijätten Vanda Energi, medan det svenska Trafikverket nyligen valt Rejlers för ett betydande järnvägsprojekt i Skåne.

“Vi har lyckats skapa ett stark ledarskap för våra verksamheter i Sverige och Finland under de senaste åren”, säger VD Viktor Svensson till Affärsvärlden och pekar särskilt ut den finska verksamheten:

“Jag är framför allt nöjd med Finland som gör 10% Ebita i Q2. Det är dit vi ska ta hela koncernen”.

UTMANINGAR I NORGE

Samtidigt fortsätter den norska marknaden att ha en negativ påverkan på lönsamheten.

“Den svaga norska byggmarknaden har blivit ett sänke för oss genom att vi har en relativt stor exponering mot fastighetsmarknaden”, berättar Svensson och tillägger att rekryteringsprocesser pågår för att stärka den norska verksamheten.

“Affärsmannaskapet och den ekonomiska uppföljningen ska förbättras i Norge”, säger han.

RÄNTESÄNKNINGAR HÄGRAR

Goda inflationssiffror och sjunkande räntor får VD:n att tro på ännu bättre resultat framöver.

“Jag är positiv till de närmaste 2 till 3 åren. Vi är kvar i en svagt försämrad totalmarknad jämfört med 2022 års nivå men min bedömning är att vår marknad gradvis kommer att förbättras mot slutet av 2024 och in över hela 2025”, säger han och tillägger:

“Få vågar investera i framtiden så länge vi lever i en accelererande räntemiljö men den bör vara över, samtidigt som det finns så mycket som måste göras bland kunder och samhälle för att ställa om till ett högre inslag av hållbarhet”.

Rejlers, Mkr Q2-2024 Q2-2023 Förändring
Nettoomsättning 1 141 1 058 7,80%
Organisk försäljningstillväxt, procent 5,2 5,2 0,00%
Ebita 83 70,5 17,70%
Ebita-marginal 7,30% 6,70%
Rörelseresultat 65,4 55,1 18,70%
Rörelsemarginal 5,70% 5,20%
Resultat före skatt 58,4 58,2 0,30%
Nettoresultat 47,1 47,2 -0,20%
Resultat per aktie, kronor 2,13 2,14 -0,50%

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Spotlight Stock Market