Private banking-kunder köper Investor, Evolution och Nibe – säljer budkandidater

Avanzas private banking-kunder favoriserar fortsatt Investor. På andra och tredje plats i juni får Evolution och Nibe ett uppsving. Ut åker tre budkandidater.
Private banking-kunder köper Investor, Evolution och Nibe – säljer budkandidater - Nibe Nvidia, Evolution Calliditas
Foto: Nivida / Calliditas / Bildbyrån

Investmentbolaget Investor satte i juni all time high på 293,5 kronor per aktie och är fortsatt den mest populära aktien bland Avanzas privat banking-kunder.

På fjärde plats återfinns Ai-jätten Nvidia, som tagit nya rekord efter aktiespliten 10:1. Bolaget gick i juni om Microsoft som världens största bolag mätt i bolagsvärde.

Två nykomlingar på köplistan är nyligen noterade Cinclus Pharma och fastighetsbolaget Prisma Properties. Cinclus har handlats ned från 42 till 32 kronor efter noteringen den 20 juni, medan Prisma Properties handlas strax under teckningskursen.

SJU SVÅRA ÅR

Mest nettosålda aktie är Resurs Holding som efter flera tunga år på börsen fick bud med 38,2% premie jämfört med stängningskursen. Näst mest såld är Calliditas Therapeutics som fick ett bud med 83% premie i maj. Även OX2 har sålts av efter bud med 43% premie.

Creaspac har efter tre års arbete inte lyckats få till en affär och likviderar bolaget. Aktieägare kommer att få 98,5 kronor per aktie i början av augusti och ytterligare 3,50-4,50 kronor per aktie när likvidationen är klar.

Juni 2024 Mest köpta av Avanzas PB-kunder Mest sålda
1 Investor B Resurs Holding
2 Evolution Calliditas Therapeutics
3 Nibe AQ Group
4 Nvidia Creaspac
5 Cinclus Pharma Holding Karnell Group
6 Sandvik OX2
7 Investor A Hennes & Mauritz
8 Axfood Munters Group
9 Elekta B Tele2 B
10 Prisma Properties Cloetta B

Källa: Avanza

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.