Nasdaqs VD tror på ökad aktivitet i fastighetssektorn

Stockholmsbörsens VD Adam Kostyál tror att aktiviteten inom fastighetssektorn kommer öka igen i form av spin-offs och nya bolag.
Nasdaqs VD tror på ökad aktivitet i fastighetssektorn - adam kostyal
Adam Kostyál, VD på Nasdaq Stockholm. Foto: Pressbild.

Fastighetsbranschen kan stå inför en spännande period enligt Nasdaqs VD, Adam Kostyál. Han förutspår att det kommer börja röra på sig inom fastighetssektorn i form av en ökning av spin-offs och nya bolag inom sektorn.

“Spin-offs kan vara bra då alla bolag har olika karaktär och då många investerare är mer selektiva kanske de inte vill investera i konglomerat längre, utan mer specifika affärsmodeller”, säger Kostyál i en intervju med Fastighetsnytt.

Kostyál noterar också ett skifte i börsens fokus. Tidigare har större likvida bolag varit i fokus för många investerare, medan det nu syns en tendens till ett ökat intresse för mindre och medelstora bolag. Även en rörelse mot Small Cap går att urskilja. Enligt Stockholmsbörsens VD kan detta vara ett resultat av ränteläget, samtidigt som bolag söker sig till börsen för att bredda sina finansieringsmöjligheter.

Tidigare i veckan har exempelvis fastighetsföretaget Prisma Properties noterats på Nasdaq. Enligt Affärsvärldens analytiker är Prisma Properties projektportfölj ganska liten och uppsidan bedöms vara begränsad.

“Vi rekommenderade att inte teckna aktien som nu handlas till en liten rabatt på 3% mot substansvärdet. Vi ställer oss neutrala till Prisma Properties framöver, men ser det som ett intressant fastighetsbolag att bevaka även om uppsidan här och nu är begränsad i våra ögon”, skriver Affärsvärlden.

Läs också: Prisma Properties: Miljard-IPO i fastighetssektorn

Läs också: Prisma Properties: Klistrad kring teckningskursen

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.