Prisma Properties förvärvar handelsplats för 365 miljoner

Fastighetsbolaget Prisma Properties har tecknat avtal om att förvärva fastigheterna Gamlestaden 61:12 och 61:13 i Göteborg till ett underliggande fastighetsvärde om 365 miljoner kronor, efter avdrag för latent skatt.
Prisma Properties förvärvar handelsplats för 365 miljoner - willys prisma
Foto: Prisma Properties

Fastigheterna omfattar totalt cirka 13 000 kvadratmeter, där några av de största hyresgästerna är Willys, Ö&B, Jysk och McDonald’s. De årliga hyresintäkterna uppgår till cirka 26,7 miljoner kronor, vilket motsvarar en initial yield på cirka 7 procent. Det framgår av ett pressmeddelande.

“Vi är mycket glada över att med detta förvärv etablera oss i Göteborg och ta över en välfungerande och attraktiv handelsplats med stor utvecklingspotential. Fastigheterna och hyresgästmixen överensstämmer väl med vår inriktning på lågprishandel, och vi ser fram emot att stärka handelsplatsen ytterligare genom att attrahera fler hyresgäster till området,” säger Fredrik Mässing, VD för Prisma Properties.

Preliminärt tillträde är planerat till den 22 november i år.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.